İzmir - Hanefi Avcı ´Her Şeyi 30 Eylül´De Açıklayacağım´ - Son Dakika
Güncel

İzmir - Hanefi Avcı ´Her Şeyi 30 Eylül´De Açıklayacağım´

İzmir - Hanefi Avcı ´Her Şeyi 30 Eylül´De Açıklayacağım´

Avcı, 'o Savcının Psikolojik Problemleri Var'

25.09.2010 18:10

AVCI, ''O SAVCININ PSİKOLOJİK PROBLEMLERİ VAR'

''HALİÇ'te yaşayan Simonlar, dün devlet bugün cemaat' adlı kitabıyla tartışma yaratan Eskişehir Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, imza günü için geldiği İzmir'de de ilginç açıklamalarda bulundu. Avcı, hem askeri hem de sivil savcıya ifade vereceğini, tüm gerçekleri, 30 Eylül'de basın açıklamasıyla anlatacağını dile getirdi. Avcı, ikinci bir kitap yazacağını da okuyucularına müjdeledi.

Kitabıyla satış rekorları kıran, iddialarıyla kamuoyunu meşgul eden Eskişehir Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Balçova İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezinde kitapevinin düzenlediği imza gününe katıldı. Okuyucularının ilgisini çeken Avcı, Edirne'de görev yaparken ilişki yaşadığı ileri sürülen öğretmen K.K.'yle (Kezban Kerman) ilgili açıklama yapmak istemedi. Son günlerde hakkındaki Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım ettiği gibi iddialarla ilgili de konuşmak istemeyen Avcı, ''Şu an izindeyim. Pazartesi günü Ankara'da olacağım. 29'unda savcıya ifade vereceğim. Genelkurmay Askeri Savcılığı ilgili de tebligat yapılmış. Askeri savcıya da ifade vereceğim. Daha sonra tüm bildiklerimi, gerçekleri, herşeyi 30 Eylül'de basın açıklamasıyla anlatacağım' dedi.

TEDAVİ EDİLMESİNİ SÖYLEDİM

Yine geçen haftaya damgasını vuran 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü ve suikast iddialarıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Avcı, ''Söz konusu Yargıtay Savcısı Uğur Tönük'ü 7-8 yıl önce tanıdım. Psikolojisi bozuk, rahatsız bir insandı, normal değildi. Şüpheci, paranoyaya sahipti. Ailesine tedavi edilmesi gerektiğini söyledim. Anlatımlarının bir değeri olduğuna inanmıyorum' diye konuştu. Avcı, merhum Özal'ın ölümünün normal olduğunu, kalp ameliyatının ardından yoğun programlı Kafkas ülkeleri gezisine gittiğini, kendine iyi bakamaması nedeniyle bu sonucun yaşandığını dile getirdi.

KOMPLO TEORİLERİ HER ZAMAN VAR

Özal'a suikast düzenleyen Kartal Demirağ'ın bu tip olaylara neden olan diğer saldırganlar gibi şu an toplumda insanların arasında dolaştığına dikkat çeken Avcı, ' 'Türkiye'de liderlerin başına birşey geldiği zaman arkasında birşeyler aranır. Bu tip komplo teorileri her zaman ortaya çıkar' şeklinde değerlendirdi.

DAHA BÜYÜK BİR OLAY

Kitabında yer verdiği, emniyetin muhbiri olarak adlandırılan, Emniyet Genel Müdür Eski Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü'yle birlikte suç örgütü kurmak suçundan İzmir'de yargılanan İrfan Erbarıştıran'ı tanımadığını, elindeki bilgilerle yazdığını ileri süren Avcı, ''Kendisini tanımam. O olayın, Özel Yetkili bir mahkemede yargılamasının yapılması çok saçma. Ancak, soruşturmanın nasıl yapıldığı, deliller gibi unsurların çok iyi ele alınması gerekir. O zaman bu kitaptan daha büyük ses getiren bir olay olur' dedi. Avcı, İzmir'e çok az geldiğini, okuyucularının ilgisinden çok memnun olduğunu, ikinci bir kitap daha yazacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir - Hanefi Avcı ´Her Şeyi 30 Eylül´De Açıklayacağım´ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement