İzmir Körfezi'nde 4,8 ve 3,9 Büyüklüğünde İki Ayrı Deprem! Çevre İllerden de Hissedildi - Son Dakika
Güncel

İzmir Körfezi'nde 4,8 ve 3,9 Büyüklüğünde İki Ayrı Deprem! Çevre İllerden de Hissedildi

İzmir Körfezi'nde sabah saatlerinde 17 dakika arayla 4,8 ve 3,9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydan geldi. Depremler çevre illerden de hissedildi.

25.12.2017 08:27  Güncelleme: 09:52

İzmir Körfezi'nde Richter ölçeğine göre 4,8 ve 3,9 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi.

ARKA ARKAYA DEPREM MEYDANA GELDİ

İzmir'de bu sabah arka arkaya depremler meydana geldi. İlk deprem, saat 08.13'te Foça ve Karaburun arasında meydana geldi. 4.8 büyüklüğündeki sarsıntıdan 17 dakika sonra ise, bu kez bölge 3.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Depremler, İzmir, Manisa ve çevre ilçelerde hissedildi.

AFAD, depremin merkez üssünün İzmir'in Foça ilçesine 8.33 kilometre, İzmir'e ise, 41.48 kilometre uzaklıkta, yerin 11.76 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi.

''DEPREMLE UYANDIK''

Sosyal medyaya yansıyan ilk bilgilere göre, bazı İzmirliler depremle uykularından ayağa fırladı. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Nasıl uyandığımı bilemedim" diye yazdı.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, 10 saniye süren deprem sırasında köpeklerin havladığını, evin balkonundaki kuşların kaçtığını bildirdi.

İzmir açıklarında yaz mevsimi içerisinde birkaç kez deprem meydana gelmişti.

"BÜYÜK DEPREM ÜRETMEZ"

Depremle ilgili NTV yayınınbağlanan Prof. Dr. Okan Tüysüz şunları söyledi:

"Çok sayıda fay içeren bir bölgre. Karaburun, Urla ve İzmir; iki önemli yönde fay sisteminin birbiriyle kesiştiği etkin olduğu bir bölge. Karada da diri fayların mevcut olduğunu biliyoruz.

Foça açıklarında oluşan bu deprem, deniz içerisindeki faylardan kaynaklı. Karakteri henüz belirlenmedi ama bildiğimiz kadarıyla çok büyük deprem üretecek faylar söz konusu değil orada. Orta büyüklükte depremler yaşanıyor zaman zaman. İzmir, ilçeleriyle birlikte deprem riski yüksek bölgedir. O nedenle yapıların depreme dayanıklı hale getirlmesi önemli..."

İzmir Körfezi\'nde 4,8 ve 3,9 Büyüklüğünde İki Ayrı Deprem! Çevre İllerden de Hissedildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Körfezi'nde 4,8 ve 3,9 Büyüklüğünde İki Ayrı Deprem! Çevre İllerden de Hissedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement