Japonlar Hasankeyf'te Mağaradaki Kına Gecesine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Japonlar Hasankeyf'te Mağaradaki Kına Gecesine Katıldı

Japonlar Hasankeyf\'te Mağaradaki Kına Gecesine Katıldı

Japonya'dan Batman'a gelen seyahat acente temsilcileri Hasankeyf ilçesinde bir mağarada yapılan kına gecesine katıldı.

21.04.2014 18:53  Güncelleme: 19:16

Japonya'dan Batman'a gelen seyahat acente temsilcileri Hasankeyf ilçesinde bir mağarada yapılan kına gecesine katıldı.

Müze Müdürlüğü tarafından Batman'a davet edilen Japon acente temsilcilerine tarihi mekanlar gezdirildi. Batman Müze Müdiresi Tenzile Uysal nezaretinde yapılan gezi kapsamında Hasankeyf ilçesine giden Japonları, tarihi Hasankeyf ilçesinde halk oyunları ekibi karşıladı. Halk oyunları ekibiyle halay çeken Japonlar daha sonra Hasankeyf kalesi ve mağaraları gezdi. Mağarada Japonlar için tertiplenen kına gecesi gösterisine katılan Japonlar kemençe eşliğinde oyunlara eşlik etti. Japon seyahat acente temsilcisi Aya Ishida, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne daha çok Japon turist getirmek için buraya geldiklerini, buradaki turistik alanları ve yöresel mutfakları gezip kazandıkları deneyimi Japon turistlere aktarmak için geldiklerini belirterek, "Buraya gelmeden önce Güneydoğu Anadolu Bölgesi için daha çok kahve renkli topraklı biliyorduk. Buraya geldikten sonra doğa güzelliğiyle tabiat güzelliğini fark ettik" dedi.

Atsuko Lchikawa ise Japonya'da hiç olmayan eşsiz bir manzara gördüklerini ve buraların tarihi değerlerini çok yüksek gördüklerini, daha çok Japon turiste Hasankeyf'in güzelliğini aktarmak istediklerini söyledi.

Müze Müdiresi Tenzile Uysal ise Japonya Tokyo seyahat acente temsilcilerini ağırladıklarını Malabadi Köprüsü, Moryakus Manastırı'nı ziyaret ettiklerini Hasankeyf'i gezdirerek onlara sürpriz hazırladıklarını belirterek "Japonların gelme sebebi bundan sonra hazırlanacak olan tur paketlerine Batman'ı da içine almalarını sağlamaktır. Bu şekilde bölgeyi turizme açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Japonlar Hasankeyf'te Mağaradaki Kına Gecesine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement