Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetleri (GSDF) ile Hindistan ordusunun, Japonya'nın batısında ortaklaşa terörle mücadele tatbikatı başlattığı bildirildi.
GSDF'den yapılan açıklamaya göre, Japonya ve Hindistan orduları, Japonya'nın Şiga eyaletindeki Aibano talim sahasında terörle mücadele tatbikatı düzenliyor.
Mart başına kadar sürecek ve iki ülkeden 230 askeri personelin katılacağı tatbikat, terörle mücadele kapsamında karşı saldırı simülasyonlarını kapsayacak.
Japon basınında, söz konusu tatbikatın, Hint-Pasifik'te bölgesel nüfuzunu artıran Çin'e karşı, Tokyo- Yeni Delhi savunma işbirliğini derinleştireceği kaydedildi.
Hindistan ve Japonya, Dörtlü Güvenlik Diyaloğu (QSD) ya da "Quad" olarak bilinen, ABD ve Avustralya'nın da dahil olduğu diyalog oluşumunda yer alıyor.
Son Dakika › Güncel › Japonya ile Hindistan orduları terörle mücadele tatbikatı başlattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?