Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" Projesi - Son Dakika
Güncel

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" Projesi

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" Projesi

Muğla'da Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" kapsamında seminer düzenlendi.

28.05.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen aile içi şiddetin önlenmesine ilişkin projenin 8'inci toplantısı Muğla'da gerçekleşti.

Bir otelin konferans salonunda düzenlenen seminerde, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları gibi konular ele alındı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, aile içi kadına şiddet konusunun sadece kanunun değil, sosyolojinin, psikolojinin ve en geniş anlamıyla hukukun konusu olduğunu söyledi.

Şiddete maruz kalan kadınlara yönelik müdahale hizmetleri ve önleyici hizmetler sunan tüm kurum ve kuruluşların bu sorunla ilgili bir anlayışlarının olmasının son derece önemli olduğunu belirten Güvençer, "Her suç gibi aile içi şiddet de bir suç. Her suçta olduğu gibi bu da pek çok sebebe dayalı. Mücadele için öncelikle sebeplere gitmemiz ve analiz etmemiz ancak bunları birer mazeret kisvesine büründürmememiz gerekiyor. Kadına şiddet kendisinden sonra gelecek başka suç ve sonuçları da tetikleyen bir unsur. Bu suçun da mutlaka failleri ve mağdurları var" dedi.

Muğla Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Çelik ise sahip olunan güç ve kuvvetin başka insana ya da gruba karşı uygulanmasının şiddeti oluşturduğunu, bunun da sağlıklı bir toplum oluşmasının önündeki en önemli engellerden biri olduğunu kaydetti.

Toplumun geçmişten günümüze en çok şiddete maruz kalan kesimini kadınların oluşturduğuna işaret eden Çelik, "Kadına yönelik şiddet olgusuna toplumsal yaşamın her aşamasında rastlanmaktadır. Kadına yönelik şiddet kadının maddi ve manevi bütünlüğüne ağır zarar vermektedir. Bu nedenle kadının toplumsal yaşama aktif katılımının önüne geçmekte, sosyal ve ekonomik kalkınmanın önünde bir engel oluşturmakta, kadın erkek eşitsizliğinin devamına neden olmaktadır" diye konuştu.

Jandarma Genel Komutanlığı Dış İlişkiler ve İnsan Hakları Dairesi Başkanı Albay Veli Turan da  geçen yılın temmuz ayında başlayan projeyle, kadına yönelik aile içi şiddet olaylarının en aza indirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Projedeki asıl amaçlarının daha sağlıklı bir toplum yapısı oluşturmak olduğunu vurgulayan Turan, şunları söyledi:

"Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadına yönelik şiddet önemli bir sorun olmaya devam etmekte. Bu sorun bir güvenlik sorunu olduğu gibi aynı zamanda sosyal bir sorun. Bununla mücadele ederken diğer kurumlarla koordinasyonu artırıp vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve kendi personelimizi bu konuda eğitmek maksadıyla projeyi geliştirdik. 12 personelimiz eğitim alacak, 250 uzman eğitici yetiştireceğiz. 2 yıl sürecek projemiz Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde 30 ilde bilinç oluşturma ve koordinasyon çalıştayları düzenliyoruz."

Konuşmaların ardından Avrupa Birliği Plan Subayı Jandarma Yüzbaşı Hasan Farsak, proje hakkında bilgi verdi.

Daha sonra, Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Gülsen Ülker, sunum yaptı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement