Kamer Genç Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Kamer Genç Hakkında Suç Duyurusu

Kamer Genç Hakkında Suç Duyurusu

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç hakkında, halkı suç işlemeye, kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

01.06.2012 16:30

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç hakkında, halkı suç işlemeye, kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

BİHTER Başkanı Ömer Bütüner ve Memur-Sen Burdur İl Başkanı Ömer Faruk Bilgiç, Burdur Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. CHP Tunceli Milletvekili kamer Genç'in Burdur'a gelerek Milli Anayasa Forumu toplantısında konuşma yaptığını hatırlatan BİHDER Başkanı Ömer Bütüner, "Bugün burada Burdur İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ve Memur Sendikaları Konfederasyonu olarak, sözüm ona sivil anayasa talebi ile bir araya gelen bir grubun toplantısına konuşmacı olarak katılan Tunceli Milletvekili Kamer Genç hakkında sorumsuzca açıklamaları dolayısıyla suç duyurusunda bulunmak amacıyla toplandık" dedi.

Bütüner, konuşmasında, Kamer Genç'in, 26.05.2012 tarihinde Burdur'da katıldığı bir toplantıda 'Eğer bizim kabul etmeyeceğimiz bir anayasa gelirse, bunu komisyondan geçirmeyiz. Kavgaysa kavga, silahlı mücadeleyse silahlı mücadele, kana kan. Herkesin bilmesi lazım, arkasından Genel Kurul'a gelecek. Aynı mücadeleyi orada yapacağız' ifadelerini kullandığını hatırlattı.

Kamer Genç'in, bu açıklamalarıyla ifade özgürlüğünün sınırlarını aşarak halkı suç işlemeye, kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiğini, 5237 sayılı TCK'nın 214, 216, 217 ve 218. maddelerini açıkça ihlal ettiğini anlatan Bütüner, şunları söyledi: "Bu ifadelerin, toplum nazarında yankı bulması durumunda ne denli tehlikeli sonuçlar doğurabileceği hepimizin malumudur. Cepheleşmenin bu ülkeye ne gibi zarar verdiğini daha önce hep birlikte gördük. Özellikle 1980 öncesinde binlerce gencimiz cepheleşme sonucu gencecik yaşta hayata veda etti. Şimdi de aynı senaryo yeniden sahnelenmek istenmektedir. Kandan medet uman, kanla beslenen çevrelerin oyunlarına gelmeyecek, buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz, kavgayla, silahla, kanla değil tamamen meşru zeminlerde olacaktır. Bu itibarla biz, bu acıların tekrar yaşanmaması için sorumluluk sahibi sivil toplum kuruluşları olarak Kamer Genç'in konusu suç oluşturan eylem ve söylemi dolayısıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz."

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Milli Anayasa Forumu'nda yaptığı konuşmasından dolayı soruşturma yapılmasını isteyen Bütüner, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cumhuriyet Başsavcılığından Kamer Genç hakkında bu konuşmasından dolayı gerekli soruşturmanın yapılmasını, şüphelinin dokunulmazlığının kaldırılmasının TBMM Başkanlığından talep edilmesini, hakkında kamu davası açılarak şüphelinin eylemine uyan maddeler mucibince cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Açıklamanın ardından Ömer Bütüner ve Memur-Sen üyeleri, dilekçelerini Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamer Genç Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement