Kan Davalı Aileler Barıştırıldı - Son Dakika
Güncel

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, 1 kişinin ölmesi ve 1 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavganın ardından 2 aile arasında başlayan kan davası, Şanlıurfa Valisi Güvenç'in katıldığı barış yemeği ile sonlandırıldı.

12.01.2012 18:55

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde, 1 kişinin ölmesi ve 1 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavganın ardından 2 aile arasında başlayan kan davası, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in katıldığı barış yemeği ile sonlandırıldı.

Suruç'ta, aralarında husumet bulunan Şimşek ve Çeçan ailesi mensupları arasında 2010 yılında silahlı kavga çıktı. Kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi ise yaralandı. Yaşananların ardından iki aile arasında başlayan kan davasının devam etmemesi için bir süre önce Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut ve ilçenin ileri gelenleri Şimşek ve Çeçan ailelerini barıştırmak için çalışma başlattı. Yapılan görüşmelerde her 2 ailenin de ikna olması üzerine, öğle saatlerinde Suruç ilçe merkezinde barış yemeği düzenlendi. Barış yemeğine Vali Celalettin Güvenç, Suruç Kaymakamı Fatih Akbulut, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Şimşek ve Çeçan ailelerinin mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Suruç Müftüsü Mustafa Altun'un okuduğu duanın ardından, salonda bulunan her iki ailenin ileri gelenlerini barıştırarak kan davasını sona erdiren Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, aradaki husumeti bitmesini sağladıkları için her iki aileye de teşekkür etti. Kendisinin de bölgenin bir evladı olduğunu anlatan Vali Celalettin Güvenç, 4 aydır görev yaptığı Şanlıurfa'nın bu tür olaylarla anılmasının kentin imajını zedelediğini söyledi. Sebepsiz yere insanların birbirini kırıp üzdüğünü ve insanların öldüğünü söyleyen Vali Güvenç, şöyle konuştu:

"Cennet vatanımızda huzur içinde, kardeşlik için de yaşacağımıza, çalışacağımıza, kazanacağımıza; Türkiye'ye, dünyaya örnek olacağımıza televizyonlarda gazetelerde kötü haberlerle anılıyoruz. Buna artık hep beraber el birliğiyle dur diyeceğiz. Bu vesileyle bütün küskün ailelere barış, kardeşlik çağrısı yapıyorum. Artık bu devirde karşılıklı vuruşmanın yeri kalmamıştır. Bunun ne inancımızda ne de günümüz dünyasında yeri vardır. Karıncanın haksız yere incitilmesinin hesabının sorulacağı bizler nasıl oluyor da birbirimizi bu kadar üzüyor, zarar veriyoruz. Bu güzel memlekette barış içinde yaşacağımıza korku içinde yaşıyoruz. Bunu anlamak mümkün değil. Bütün herkesten yaşlılardan, gençlerden, aile büyüklerinden herkesten rica ediyorum. Artık bunları bitirelim. Bunun bedeli Urfa'ya, ailelerimize çok ağır olmaktadır. Kötü haberlerle Türkiye'nin gündemine geldiğimiz için yatırımcı ilimize gelmemekte, göçler olmakta ve yuvalar yıkılmaktadır. Kavgayı, gürültüyü bitireceğiz. Şanlıurfa'nın daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz."

Vali Güvenç, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve yaşanan sorunların devlet kadrolarına, mahkemelere taşınması gerektiğini ifade ederek, buradan çıkacak sonuçlarını kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi.

DEVİR ÇOCUKLARI OKUTMA DEVRİ

Şanlıurfa'nın önü açık bir şehir olduğunu anlatan Vali Celalettin Güvenç, "Şu anda 2 milyon dekar araziyi suluyoruz. Seneye Suruç ovasında 1 milyon dekar araziyi de sulamaya başlayacağız. Tek başına Türkiye'nin pamuğunun yüzde 55'ini biz üreteceğiz. Artık devir iyi ziraat yapma, para kazanma, sanayiye yatırım yapma devri, çocukları okutma devridir. Şanlıurfalı 660 bin okul çağında çocuğumuz var. Bu 660 bin çocuk birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla. Lüksemburg'un nüfusu 450 bin. Bu çocukları okutup geleceğe hazırlamalıyız. Bu çocuklar okuduğunda Urfa'yı da Türkiye'yi de yükseltirler. Bu güzelliklere sahip çıkıp birbirimizi sevelim. Zenginliğimize, toprağımıza, kardeşliğimize sahip çıkalım. Birbirimizi gereksiz yere üzmeyelim" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ve 2 aile temsilcilerinin tokalaşarak barıştıklarını ilan etmesinin ardından toplu halde yemek yenildi.

- Şanlıurfa/ Suruç

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kan Davalı Aileler Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement