"Kan Davası" Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

"Kan Davası" Barışla Sonuçlandı

"Kan Davası" Barışla Sonuçlandı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde akraba aile arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası, düzenlenen barış yemeğiyle sona erdi.

17.10.2013 14:28  Güncelleme: 14:31

Patnos ilçesinde beş ay önce bir kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kan davası, düzenlenen barış yemeğiyle sona erdi.

Patnos'ta yaşayan Kaya ile Tutak ilçesinde oturan Sayan aileleri arasında, yaklaşık 5 ay önce Malatya'da bir iş yeri meselesi yüzünden çıkan kavgada, bir kişi vurularak öldürüldü, 3 kişi de yaralandı.

Bunun üzerine akraba iki aile arasında 5 aydır devam eden kan davasının barışla sonuçlanması için kanaat önderleri devreye girerek, aileleri ikna etmeye çalıştı.

Ailelerin barışma kararı üzerine Patnos Endüstri Meslek Lisesi salonunda düzenlenen programa, eski devlet bakanlarından Cemil Erhan, eski AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, Kaymakam Üzeyir Yılmaz, Emniyet Müdürü Kazım Günay Demiralay, Müftü Yardımcısı Yusuf Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Işık, kanaat önderleri İhsan Varol, İsmail Uğur, Burhan Varol, Naif Oral, İbrahim Varol, Kaya ve Sayan aileleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Cemil Erhan, burada yaptığı konuşmada, kan davalarının toplum açısından son derece tehlikeli durumlar olduğunu belirterek, çıkan kavgada hayatını kaybeden Yunus Kaya'nın babası İbrahim Kaya'ya teşekkür etti.

Ailelerin barışmasının önemli olduğunu anlatan Erhan, şunları kaydetti:

"Bizi kırmayıp buraya geldiği için teşekkür ediyorum. Allah'ın, insanlığın ve medeniyetin kabul etmediği bazı kötü şeyler hala aramızda bulunuyor. Hz. Muhammed'in veda hutbesinde dile getirdiği, 'Bugünden itibaren tüm kan davalarını ayaklarımın altına alıyorum' sözünü unutmamamız gerekir. Hayatta sevmediğim kelimelerin başında 'keşke' kelimesi gelir. Keşke kelimesini hiç sevmem ama maalesef her defasında bu kelimeyi kullanmak zorunda kalıyoruz. İnşallah bir an önce bu gibi tatsızlıklar son bulur ve bir daha yaşanmaz."

Eski milletvekili Kaya da bir Müslüman'ın bir Müslüman'ı kırmaması, incitmemesi ve onu öldürmemesi gerektiğini ifade ederek, bunun son kan davası olmasını temenni etti.

Hatayı savunmanın fazilet olmadığını belirten Kaya, "Özür beyan eden faziletlidir. Güzel bir barışa vesile olmak için burada toplandık. İnsanlar arasında huzuru, barışı, köprüyü oluşturmak, bir arada yaşamayı teşvik etmek hem kültürümüz hem de İslamiyet'in bir gereğidir" dedi.

Konuşmaların ardından, Kaya ve Sayan aile bireyleri tek tek tokalaşarak, 5 aydır devam eden kan davasını sonlandırdı. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kan Davası' Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement