Kanserli Çocuklara Moral Oldular - Son Dakika
Güncel

Kanserli Çocuklara Moral Oldular

Kanserli Çocuklara Moral Oldular

Almanya'nın Oberhausen kentinde kanserli çocuk ve ailelerine destek veren Umut Yolu Derneği, hafta sonu bir yaz şenliği düzenledi.

10.06.2013 11:38

Almanya'nın Oberhausen kentinde kanserli çocuk ve ailelerine destek veren Umut Yolu Derneği, hafta sonu bir yaz şenliği düzenledi. Yoğun katılımın olduğu şenlikte kanserli çocuklar, aileleri ve dernek üyeleri neşeli bir gün geçirdi.

Umut Yolu Derneği bahçesinde gerçekleşen şenliğe ağır hasta olupta hastanede tedavi gören çocuklar katılamazken, aileleriyle şenliğe katılan çok sayıda çocuk farklı aktivitelerle doyasıya eğlendi. Şenliğe, Almanya'da bazı ziyaretlerde bulunan AKP Milletvekili Nurdan Şanlı, Oberhausen Belediye Başkanı Klaus Dieter Bross, Bottrop Belediye Başkanı Klaus Strehl ve Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsoloğu'ndan Muavin Konsolos Nesrin Tüncay katıldı. Salıncaklarda sallanan çocuklar, şenliğe destek vermek için gelen Türk motorcu grupların araçlarına binerek neşelendi. Motorcu grupların dağıttıkları oyuncak hediyeleri de alan çocukların yüzlerindeki sevinç görülmeğe değerdi.

Şenlikte konuşma yapan Umut Yolu Derneği Başkanı Aynur Çelikdöven, 9'uncu kez düzenledikleri geleneksel yaz şenlikte çocuklara moral vermeyi amaçladığını söyledi. Çelikdöven, "Ağır hasta olan bazı çocuklar ne yazık ki aramızda olamadı. Onlara acil şifalar diliyoruz. Şenliğimize katılımlarıyla destek veren tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

MİLLETVEKİLİ DE DESTEK VERDİ

Almanya'da bazı ziyaretlerde bulunan ve Umut Yolu Dereneği'nin şenliğine katılan AK Parti Ak Parti Milletvekili Nurdan Şanlı, "Ailelerin bir araya gelerek kaynaşmaları ve sıkıntılarını birbirleriyle paylaşmaları güzel. Böylesine bir ortamda çocukların moral bulmasının da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Burada bu insanların arasında bulunmaktan mutluyum" dedi.

Oberhausen Sparkasse banka tarafından bağışlanan 5 bin euro ile Umut Yolu Derneği'nin bahçesine yeni kurulan bahçe evini, şenliğe katılan Oberhausen Sparkasse Şube Müdürü Thorsten Berg davetlilerin alkışları eşliğinde açılışını yaparak hizmete sundu.

Şenlikte ege yöresi oyunlarını oynayan Balıkesirliler Derneği'nin minik folklör grubu, davetlilerden büyük alkış aldı. Dernek üyeleri tarafından bahçede hazırlanan mangal et, börek ve pastalar, çay eşliğinde davetlilere ikram edildi.

Şenliğin son bölümümde çalınan müziklerle hem davetliler, hemde dernek yetkilileri el ele vererek halay çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanserli Çocuklara Moral Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement