Kapalı Yüzme Havuzunun Suyu, Borcu Nedeniyle Kesildi - Son Dakika
Güncel

Kapalı Yüzme Havuzunun Suyu, Borcu Nedeniyle Kesildi

Kapalı Yüzme Havuzunun Suyu, Borcu Nedeniyle Kesildi

MARMARİS'teki kapalı yüzme havuzunun suyu, borcu nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından kesildi.

19.08.2016 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARMARİS'teki kapalı yüzme havuzunun suyu, borcu nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından kesildi. Duruma tepki gösteren Marmaris Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Deryal, kamu hizmeti yapan bir tesisin suyunun kesilmesine akıl sır erdiremediklerini söyledi.

Marmaris Yüzme Eğitim Merkezi'nin suyunun kesilmesiyle ilgili bilgi veren Hüseyin Deryal, "Tesisleri, Marmaris Belediyesi'nden ihale usulüyle kiralayıp, hizmet vermeye başladık. Bu hizmeti de fahiş fiyatlarla değil, normal aidatlarla ve hatta ihtiyacı olan ve durumu olmayanlara ücretsiz olarak vermeye başladık. Özel bir şirket olmamıza karşın kamu hizmeti yapıyoruz. Bazı kurumlardan bu işleri yürütebilmek için destek istiyoruz. Bu desteklerle ilgili Marmaris Belediyesi'nden de taleplerimiz oldu ve pek çoğu karşılandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden de destek istedik ama minimum düzeyde kaldı. Son olarak 6 ay önce tesiste bir tesisat kaçağı olduğunu tespit ederek, bunun giderilmesi için başvuru yaptık. Ancak henüz bir bakım çalışması yapılmadığı gibi 6 aylık dönemde 100 bin lira su faturası geldi. Ödemek için girişimlerde bulunduk, ancak henüz bu parayı ödeyemedik. Bu sabah ise MUSKİ'den gelen bir ekip, çocuklar içeride antrenman yaparken tesisin suyunu kesti" dedi.

'SU TARİFESİ KAMU TESİSLERİ REVİZE EDİLSİN'

Kamu hizmeti yapan bir tesisin suyunun kesilmesine akıl sır erdiremediklerini belirten Deryal, "Bu tür tesisler, Türkiye'nin her yerinde kurum ve kuruluşlardan destek görüyor. Burada kamu hizmeti yapan bir tesisten bahsediyoruz. Bu tesise bile işletmelere gelen su bedelleri uygulanıyor. Yılda 30-40 bin kişiyi Marmaris'e yüzme sporu için getirtiyoruz. Bunu yaparken hem Muğla'nın hem Marmaris'in tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Gelen faturayı birim fiyata böldüğümde suyun tonu 7.8 liraya geliyor. Bu bir havuz için çok büyük bir fiyat. Bu rakamların yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Ayrıca tespit edilen bir kaçağı da göz önüne aldığımızda günlük ortama 14 ton gibi bir sarfiyat gözüküyor. Bu da hem ülkeye hem de yüzme sporuna verilen bir zarardır. Su tarifesinin özellikle kamu hizmeti yapan tesisler için revize edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

100 bin liralık su faturasını bir şekilde ödeyeceklerini de vurgulayan Deryal, bu konuda üyeleri ve öğretmenlerinden büyük destek gördüklerini söyledi. Öğretmenlerin faturanın ödenebilmesi için gerekirse maaşlarından bile feragat edebileceklerini söylediğinin altını çizen Deryal, "Derdimiz faturanın ödenmesi değil. Bizim isteğimiz suyun birim fiyatlarında bir ayarlama yapılması. Ticari faaliyet yapan bir otel ya da restoranla spor tesisinin fiyatının bir tutulması bir çelişkidir. Bunun iyileştirilmesi için tüm yetkililerin elini taşın altına koyup iyileştirme için çalışmalar yapmalarını istiyoruz" dedi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapalı Yüzme Havuzunun Suyu, Borcu Nedeniyle Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement