Karadeniz'de müsilaj istilası - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Karadeniz'de müsilaj istilası

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Karadeniz'e kıyısı olan bölgede müsilaj oluşumu gözlendi. Mavi bayraklı plajlarıyla ünlü Akçakoca'da liman kesimlerinde etkili olan müsilaj, tatilcilerin beyaz yapışkan deniz salyalarıyla karşılaşmasına neden oldu. Rüzgarlarla birlikte sahil şeridine yayılan müsilajla ilgili çalışmalar başlatıldı.

Karadeniz'e kıyısı olan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde denizde müsilaj oluşumu dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıllarda Marmara denizinde sıklıkla görülen müsilaj, diğer bir adıyla deniz salyası Karadeniz'de de görüldü. Mavi bayraklı plajları ile bilinen Akçakoca'da liman kesimlerinde etkili olan müsilaj görüntülendi.

SAHİL ŞERİDİNE YAYILIYOR

Bayram tatili sebebi ile Akçakoca'ya gelen tatilciler, plajlarda mavi sular değil beyaz yapışkan deniz salyalarıyla karşılaştı. Liman mevkiinde yoğunlukla görülen müsilajın rüzgarlar ile birlikte Akçakoca sahil şeridine yayıldığı da öğrenilirken, konu ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

Kaynak: İHA