Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Hacı Sülük'ün affedilmesine tepki gösterdi - Son Dakika
Güncel

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Hacı Sülük'ün affedilmesine tepki gösterdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Hacı Sülük\'ün affedilmesine tepki gösterdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi müşahitlerini öldüren Hacı Sülük'ün Cumhurbaşkanı kararıyla affedilmesine tepki gösterdi. Karamollaoğlu, bu kararın maşeri vicdanı ayaklar altına aldığını ve demokrasiye kanlı bir gölge düşürdüğünü belirtti. Ayrıca, olayın kanunlardan uzak bir şekilde yürütüldüğünü ve katilin adeta ödüllendirildiğini ifade etti.

17.05.2024 19:21  Güncelleme: 19:22

(ANKARA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "2019 yerel seçimlerinde, sandık başındaki müşahitlerden Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ı katleden Hacı Sülük'ün Cumhurbaşkanı kararıyla affedilmesi; maşeri vicdanı ayaklar altına almış, demokrasiye kanlı bir gölge düşürmüştür. Demokrasiye ve masum iki insanın hayatına kasteden bir cani, Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek adeta ödüllendirilmiştir" açıklaması yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi'nde Malatya'nın Pütürge ilçesinde Saadet Partisi'nin 2 müşahidini öldürenlerden AKP Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası Hacı Sülük'ün, aldığı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırılmasına tepki gösterdi.

Hacı Sülük, 2019 yılında Malatya'nın Pütürge ilçesinde Saadet Partisi müşahitleri Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ı öldürmekten 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen ve daha sonra Adli Tıp Kurumu'nun "sürekli hastalık ve kocama hali" raporuna dayanarak Hacı Sülük'ün cezasını tamamen kaldıran kararname imzaladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, resmi X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, olayın ilk gününden itibaren davanın kanunlardan uzak bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Karamollaoğlu'nun açıklaması şöyle:

"2019 yılında yapılan yerel seçimlerde, sandık başındaki müşahitlerden Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş'ı katleden Hacı Sülük'ün Cumhurbaşkanı kararıyla affedilmesi; maşeri vicdanı ayaklar altına almış, demokrasiye kanlı bir gölge düşürmüştür.

Olayın ilk gününden itibaren kanunlardan uzak bir şekilde yürütülen dava, Malatya'da değil Kırşehir'de başlatılmıştı. Meslek etiğine ve kanunlara riayet eden hakim ve savcılar sayesinde ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırılan katil, geçen yıl sağlık sorunları bahane edilerek tahliye edilmişti. Demokrasiye ve masum iki insanın hayatına kasteden bir cani, Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek adeta ödüllendirilmiştir.

Saadet Partisi olarak, katili ve maktulü siyasi tutumuna göre değerlendiren bu anlayışın değişmesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Hacı Sülük'ün affedilmesine tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement