'Kardeşliğimizi Başbakan Erdoğan Yeniden Tesis Etti' - Son Dakika
Güncel

'Kardeşliğimizi Başbakan Erdoğan Yeniden Tesis Etti'

\'Kardeşliğimizi Başbakan Erdoğan Yeniden Tesis Etti\'

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, "Kardeşliğimizi yeniden tesis eden Başbakanımız Erdoğan oldu" dedi.

25.07.2014 15:50

Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan Kürt kardeşlerimizin dertleri ile dertlendi diyen Şener, "Başbakanımız 'Kürt de benim kardeşim, Türk de benim kardeşim, Zaza da, Arap da. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.' sözlerini söyleyip uygulayan ilk liderdir."dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır'a çok büyük önem verdiğini ifade eden Şener, Turizm, Ulaştırma, Eğitim, Sağlık, Adalet, Orman ve Su işleri, Enerji, Tarım ve Hayvancılık, Konut, Köydes, Spor ve daha bir çok alanda 14 Milyar liranın üzerinde bir yatırımın 12 yılda gerçekleştirildiğini anımsattı.

İHRACAT 33 KAT ARTTI

12 yıl'da yapılan yatırımlar ile Diyarbakır'ın ihracatta 33 kat büyüdüğünü söyleyen Şener, "Diyarbakır, yapılan yatırımlarla üreten, ürettiğini dünyaya pazarlayan bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. 2002 yılında Diyarbakır'da 6,8 Milyon dolarlık ihracat yapılırken, bugün bu rakam 237 Milyon dolar seviyelerine çıktı. Üretip, kazanan Diyarbakır ülkemize de kazandırdı. 2002 yılında 103 Milyon lira vergi veren Diyarbakır bugün 802 Milyon lira seviyelerinde vergi verir hale geldi. Son 12 yılda Diyarbakır kazandı, Türkiye kazandı."

DİYARBAKIR ÜRETİM ÜSSÜ OLACAK

Güneydoğu Anadolu Projesi içerisinde yer alan Diyarbakır'a yapılan yatırımların üretime dönüştüğünü ifade eden Şener, "GAP'ın kilit illerinden birisi olan Diyarbakır'ın üretim üssü olması için sulama kanallarının yanında GAP'ın Atatürk barajından sonraki en büyük sulama ve enerji projesi olan Silvan barajında çalışmalar sürüyor. Yine Ambar barajında çalışmalar devam ediyor. Pamukçay barajı ise tamamlanarak su tutmaya başladı. Silvan barajı ülke ekonomisine 1 Milyar lira yıllık katkısının yanında 2 milyon 450 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak, 318 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacaktır. Yıllık 681 milyon kilowatt ise enerji üretilecek. Ayrıca Dicle Kral kızı Barajı'nın yapılmakta olan sulama kanallarının tamamlanmasının ardından ise yaklaşık olarak 1 milyon 500 bin dekar arazi sulanacak. Tüm yapılan yatırımlar ile Diyarbakır tarımın üretim üssü haline gelecek. Diyarbakır'da 2002 yılına kadar sadece 198 bin dekar arazi sulanmışken son 12 yılda yapılan sulama projeleriyle 423 bin 193 dekar arazi sulandı."

ÇİFTÇİYE BÜYÜK DESTEK

Üretim yapan çiftçiye büyük destek verildiğini söyleyen Şener, "2003 ile 2013 yılları arasında Diyarbakır çiftçisine 2 Milyar 200 milyon liralık destek verildi. Diyarbakır'a ayrılan tarımsal destek ödemelerini 12 yılda 5 Kat arttırarak 62 Milyon liradan 322 Milyon liraya, hayvansal desteği ise rekor seviyede arttırarak 26 bin liradan 34 Milyon liraya çıkarttık. Diyarbakır'a Türkiye'nin ilk Organize hayvancılık bölgesi açıldı. Bu bölge 15 bin büyükbaş besi hayvanını barındırarak ülke ekonomisine katkı sağlayacak."

EĞİTİMDE SORUNLAR ORTADAN KALKTI

12 yılda büyük eğitim yatırımı gerçekleştirildiğini bildiren Şener, "12 yılda 4 bin 969 yeni derslik inşa edilerek 2002 yılında 6 bin 150 olan derslik sayısı 11 bin 119'a yükseldi. Kalabalık sınıflardan kurtulan çocuklarımızın kitapları ücretsiz verilmesinin ardından şimdi ise tablet bilgisayar ile eğitim dönemi başladı. Okul öncesinden orta öğretime okul sayısı bin 269'dan 2 bin 310'a çıktı. Çocuklarımızın okula devam etmesi için 179 bin çocuğumuzun annelerinin hesaplarına kız öğrencilerimize 55, erkek öğrencilerimize ise 45 lira yatırarak destek olundu. Diyarbakır'da üniversite sayısı 2'ye çıktı. Dicle üniversitesine 12 yılda yapılan yatırımlarla 5 fakülte, 1 uygulama ve araştırma merkezi, 1 enstitü kurularak öğrenci sayısı 16 bin 233'ten 27 bin 430'a çıkması sağlandı. Diyarbakır'ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi Üniversitesi 4 fakülte, 4 enstitü, 1 yüksekokul ile eğitim veriyor."

ULAŞIMDA KONFOR

Havayolunun halkın yolu olduğunu belirten Şener Ulaşım yatırımları ile ilgili şu bilgileri verdi: "Tüm Türkiye uçakla tanıştı. 2003 yılında Diyarbakır havalimanında 211 bin 750 yolcu taşınırken bugün bu rakam 1 milyon 285 bin'e yükselmiştir. Havaalanı halkın yolu olmuştur. Diyarbakır'ı diğer illere, ilçelere bağlayan karayolu ağını bin 76 kilometreye ulaştırdık. Diyarbakır'ın 2002 yılına kadar 45 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları arasında 7 kat artarak 328 kilometreye çıkarıldı."

SAĞLIKTA DEVRİM

Tüm yatırımlarda olduğu gibi Sağlıkta Diyarbakır'ın devrim yaşadığını söyleyen Şener, "Diyarbakır ve ilçelere yapılan onlarca hastaneyle 2 bin 529 olan yatak sayısı 4 bin 517'e çıkarıldı. Şimdi ise 750 yataklı, 400 yataklı ve 600 yataklı 3 ayrı sağlık kampusu yapılması için çalışmalar sürüyor. Bu hastanelerin tamamlanmasıyla Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımların daha fazla yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yatırımlarla insanımız otel konforunda rahat odalarda kalırken, sağlık alanında ise 5 yıldızlı hizmet alıyor."

HER ALANDA DİYARBAKIR'A YATIRIM

Diyarbakır'a 12 yılda her alanda yatırımlar yapıldığını anlatan Şener şunları söyledi:
"Diyarbakır'a 12 yılda spor alanında onlarca tesis kazandırılarak sporcu sayısının 8 kat arttırılması sağlandı. 2002 yılında 3 bin 370 olan sporcu sayısı 27 bin 129'a ulaştı. TOKİ tarafından yapılan 10 bin 720 konut ve sosyal tesisleri ile vatandaşımızın hizmetine sunuldu. TOKİ konutlarının yanında 9 lise, 13 ilköğretim okulu, 2 kreş, 5 hastane, 3 spor salonu, 2 aile merkezi, 7 cami, 9 ticaret merkezi, 1 pansiyon, 1 kütüphane, 1 kamu hizmet binası Diyarbakır'a kazandırıldı. Köydes ile 850 projeyle bin 155 köyün içme suyu problemini ve 475 köyün kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdık. Köylerimize bin 881 kilometre asfalt yol, 4 bin 200 metre stabilize, 4 bin 100 metrekare ise parke yapıldı. 2007 yılında Diyarbakır doğalgazla tanıştı. Sosyal yardım programı çerçevesinde çocuklarımızın okuması için şartlı eğitim kapsamında 179 bin kişiye yardım, eşi vefat eden 11 bin 468 kadına maaş, yoksul 519 bin 283 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 47 bin 758 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı"

EN BÜYÜK YATIRIM KARDEŞLİĞİMİZ

Bu yatırımların yanında Türkiye'nin geleceği için büyük önem arz eden açılım ve çözüm sürecinin mimarının Başbakan Erdoğan olduğunu ifade eden Şener, "Tüm siyasi hayatını ortaya koyarak barış ve kardeşlik projesinin hayata geçmesini sağlayan Başbakanımız Erdoğan sayesinde şükürler olsun ki Annelerimizin gözyaşları akmayacak, ocaklara ateş düşmeyecek. Çözüm sürecinin geleceği için 10 Ağustos'un önemi bir kat daha artıyor. Çözüm sürecinin başarılı sürdürebilmesi ülkemizin geleceği için Cumhurbaşkanlığı seçiminde çözüm için, kardeşlik için çalışan, emek veren Başbakanımız Erdoğan'ı desteklemek herkesin görevidir. Bu ülkede yasaklar Recep Tayyip Erdoğan ile kalktı. Kardeşliğimizin, barışın, geleceğimiz ve daha özgür, daha fazla demokrasi olan Yeni Türkiye için Başbakanımız Erdoğan'a destek verelim."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Kardeşliğimizi Başbakan Erdoğan Yeniden Tesis Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement