Karslılar 'Kış Tazminatı' İstiyor - Son Dakika
Güncel

Karslılar 'Kış Tazminatı' İstiyor

Karslılar \'Kış Tazminatı\' İstiyor

Türkiye'nin en soğuk ve karlı illerinden biri olan, geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü günlerin yaşandığı Kars'ta vatandaşlar kendilerine 'kış tazminatı' verilmesini istedi.

31.03.2016 14:20

Türkiye'nin en soğuk ve karlı illerinden biri olan, geceleri hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü günlerin yaşandığı Kars'ta vatandaşlar kendilerine 'kış tazminatı' verilmesini istedi.

Ağır kış koşularının yaşandığı Kars'ta şebeke suları donuyor, doğalgaz ve kömür yakıtları daha da artıyor, taşıtlar bile çalışamaz duruma geliyor. Karslılar bu aylarda soğuk hava nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı bile çıkmıyor. Yoğun kar yağışının da etkili olduğu kentte belediye ekipleri kent merkezinde, karayolları il bağlantılarında, özel idare ekipleri de köy yollarında gece- gündüz kar temizleme çalışması yapıyor. Greyder ve kepçelerle bir araya toplanan tonlarca kar kamyonlarla il merkezinin dışına çıkarılıyor. Dondurucu soğuklarla baş etmeye çalışan vatandaşlar soluğu ev ve işyerlerinde alıyor. Karasal iklimin hüküm sürdüğü kentte vatandaşların büyük bir bölümünün geçimini hayvancılıkla sağlıyor. Kars'ta kış mevsiminin yaklaşık 7 ay sürdüğünü, vergi, elektrik ve doğalgazda indirim yapılması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar bu nedenle giyim, yakacak gibi konularda tasarruf yapamadıkllarını, bu yüzden maaşla veya kazançla geçinmenin çok zor olduğunu söylediler.

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, esnafın sık sık benzeri taleplerde bulundukları ve odanın da bu anlamda girişim içinde olmasını istediklerini belirtti. Adem Burulday, "Devletimizin, hükümetimizin Kars, Ardahan, Erzurum gibi Doğu Anadolu'nun en soğuk illerinde sübvansiyon uygulaması gerek. Yakacak, enerji, vergi ve SGK konularında indirim yapılmalı. Çünkü kış mevsimi uzun ve her kar yağdığında köy yolları kapanıyor, tipi olduğunda yine yollar kapanıyor ve esnaf müşteri bulamıyor. Her alanda sıkıntılar var" diye konuştu.

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karslılar 'Kış Tazminatı' İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement