Kaymakam Adayları Türkiye Turunda - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Adayları Türkiye Turunda

Kaymakam Adayları Türkiye Turunda

60 kaymakam adayının arasında yer alan tek kadın kaymakam adayı Nazlı Demir, kamu tarafından da 'bayandan kaymakam olmaz' algısı nedeniyle kadın kaymakamların Türkiye’de çok az olduğuna dikkat çekti.

08.05.2014 10:42

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kültür Gezisi' kapsamında Edirne'yi gezen 60 kaymakam adayının arasında yer alan tek kadın kaymakam adayı Nazlı Demir, bayanların kaymakamlığı tercih etmediğini ifade ederek, kamu tarafından da 'bayandan kaymakam olmaz' algısı nedeniyle kadın kaymakamların Türkiye’de çok az olduğuna dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı'nca düzenlenen Marmara Bölgesi gezisi kapsamında 99. dönem 60 kaymakam adayı Edirne'yi ziyaret etti. Başta Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii olmak üzere, Eski Cami, Üç Şerefeli Camii ve tarihi mekanları ziyaret eden 60 kişilik heyet arasında Nazlı Demir, tek kadın kaymakam adayı olarak yer aldı. Kaymakamlık mesleğinin bayanlar tarafından yeteri kadar tercih edilmediğini dile getiren Demir, "Herhalde taşrada çalışmak istenmiyor. Bir de kamu tarafından 'Bayandan kaymakam olmaz' zihniyeti halen yaşıyor. Bu algı bilinçaltında var. Biraz da bayanların tercih etmesi bulunuyor. Ben refikli stajımı bayan kaymakamın yanında yaptım. Hakikatten hiçbir erkekten farkı olmadığını, hatta birçok alanda, eğitim olsun, sağlık olsun, aile düzeni olsun bu anlamda daha duyarlı olduğunu gördüm. Pek çok meslek büyüğümüz de bayanlarla çalıştıktan sonra bayandan kaymakam olmaz tabusunun yıkıldığını belirtmiştir" diye konuştu.

ÖĞRETMENİNİ DİNLEDİ KAYMAKAM OLDU

99’uncu dönem kaymakam adayı olan Nazlı Demir, lise yıllarında kaymakam olmak istediğini öğretmenine söylediğini ifade etti. Öğretmeninin ona, 'O zaman Ankara Siyasal'a git, bu işin merkezi orasıdır' demesi üzerine Ankara Üniversitesi’nde kamu yönetimi okuyan Demir, kaymakam ataması için gün sayıyor.

"KAYMAKAMLIK MEMLEKETİNE HİZMET ETME İMKANI VEREN NADİR MESLEKLERDEN"

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu Demir, "Bu benim için işin manevi yönü. Bu işi kim tercih ediyorsa, maddi getirilerinden çok manevi getirilerinden dolayı tercih ediyordur. Memleketine hizmet etme imkanı veren nadir mesleklerden biri" dedi.

Kaymakam adayları Edirne’de konaklayarak Osmanlı’dan kalan tarihi mekanları gezerek bilgi aldılar.

TAMER YAVUZ

EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaymakam Adayları Türkiye Turunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement