Kayseri - Bakan Yıldız:"Kuran Yakma Girişimi Dünya Barışına Tuzaktır" - Son Dakika
Güncel

Kayseri - Bakan Yıldız:"Kuran Yakma Girişimi Dünya Barışına Tuzaktır"

Kayseri - Bakan Yıldız:"Kuran Yakma Girişimi Dünya Barışına Tuzaktır"

"başka Dine Nasıl Saygı Gösteriyorsak Onları da Saygı Göstermesini Beklemek Hakkımız"

10.09.2010 13:49

"BAŞKA DİNE NASIL SAYGI GÖSTERİYORSAK ONLARI DA SAYGI GÖSTERMESİNİ BEKLEMEK HAKKIMIZ"

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kayseri'de, Amerikalı bir papazın Kuran-ı kerim yakma girişimini kınayıp, bu konuda uyarıda bulundu. Yıldız "Amerika'dan tutun Almanya'ya İngiltere'ye varıncaya kadar inanışlarımızla ilğili tahrikler var. Bunların dünya barışına bir tuzak olarak düzenlediğini çok iyi biliyoruz. Bize ögretilenler, bir başka dinin ögretilerine emirlerine hakaret etmemeyi içermektedir. Aynı şeyi fazlasıyla beklemek bizim de hakkımızdır." dedi

Bakan Taner Yıldız, Amerika'nin Florida kentinde 50 kişilik bir cemaatin lideri olan Papaz Terry Jones'in 11 Eylül'ün yıldönümünde 200 Kur'anı kerim'i yakacağını ilan etmesinin ardından gelişen olaylar ve bu konudaki düşünceleri, endişeleri ve uyarılarını Kayseri'de AK Parti İl başkanlığındaki bayramlaşmada dile getirdi. Bakan Yıldız, bu konuda şunları söyledi:

DİNİMİZE SAYGI BEKLEMEK BİZİM DE HAKKIMIZ

"Sayın Başbakanımızın Kayseri'de sizlere bayramınızı kutlayan mesajını getirdim. Sayın Başbakanda bayramınızı kutluyor, tebrik ediyor. Bayramda fakir fukaranın yoksulun yanında olmamız gerekir. Bununla beraber daha çok hoşgörü sahibi olmamız gerekir. Hem yurt içinde hem de yurt dışında. Yurt içinde bir takım tahrikler var.Bunlara kapılmamalıyız. Güçlü olduğumuz için hoşgörülü olmalıyız. Özellikle de yurt dışında, Amerika'dan tutun Almanya'ya İngiltere'ye varıncaya kadar inanışlarımızla ilğili tahrikler var. Bunların dünya barışına bir tuzak olarak düzenlediğini çok iyi biliyoruz.Elimizdeki bilgilerde bunu teyit ediyor. Kur'an yakmada yarışanlar, yarışa girenler, karikatür yarışması düzenleyenlere karşı, her biri bizim şu ana kadar olan geleneklerimizle göreneklerimiz ve bize çocukluğumuzdan beri ögretilenler, bir başka dinin ögretilerine emirlerine hakaret etmemeyi içermektedir. Aynı şeyi fazlasıyla beklemek bizim de hakkımızdır. 11 Eylül'de aklı belimin galip gelmesini, bu tür eylem planlayanların bundan vazgeçmesi ve geçirilmesini bekliyoruz. "

Bundan bir ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu bel kemiğinde parçalı kırılmalar olan AK parti il Başkanı Ömer Dengiz'in de kaza sonrası ilk kez katıldığı bayramlaşmada, Bakan Yıldız, pazar günü yapılacak oylamanın iktidar ve AK partie'nin oylaması olmadığını belirterek" Pa zar günü Türkiye'nin geleceği oylanacaktır.Bir kısım kararsız kişilerin tercihlerini EVET olarak kullanacaklarına inanıyorum. Bu bir parti meselesi değildir . Partimiz oylanmayacak, iktidar oylanmayacaktır. Pazar günü Türkiye'nin geleceği ve bir sistem değişikliği oylanacaktır. Pazar günü iki bayramı bir arada kutlayacağız, inşaallah" diye sözlerini tamamladı

AK Parti Grup başkan Vekili Mustafa Elitaş'da, Anayasa değişikliği ile darbecilere artık bir son verileceğini, Türkiye'de darbe geleneği değil, demokrasinin işleyeceğini söylediği bayramlaşmadaki konuşmasında "Bir düdük çalındığında artık demokrasiye 30 yıl ara verilmeyecek. Bu bir halk oylamasıdır. Ben dünrden bu güne yaşamadıklarımı syaşamak istiyorum. 12 Eylül'nün hazırladığı nayasaya artık dur demenin zamanı gelmiştir. Yarğıya olan güvenimizi yeniden kazanmak için referandumda evet oyu kullanacağım" diye konuştu. AK Partilide bakanında katıldığı protokol, partililerle merkez önündeki bahçede bayramlaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri - Bakan Yıldız:'Kuran Yakma Girişimi Dünya Barışına Tuzaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement