Kck Davası Sonrası Avukatlardan Mahkemeye Tepki - Son Dakika
Güncel

Kck Davası Sonrası Avukatlardan Mahkemeye Tepki

Kck Davası Sonrası Avukatlardan Mahkemeye Tepki

KCK davasının protestolar nedeniyle ertelenmesinin ardından açıklama yapan avukatlar mahkeme heyetine tepki gösterdi.

03.07.2012 16:47

KCK davasının protestolar nedeniyle ertelenmesinin ardından açıklama yapan avukatlar mahkeme heyetine tepki gösterdi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın ardından bir grup avukat, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile birlikte Silivri Cezaevi önünde açıklama yaptı. Avukatlar adına konuşan Fırat Epözdemir, KCK davasının Türkiye açısından tarihi davalardan biri olduğunu belirterek, "Ancak bu davada inanılmaz derecede hukuksuzluklarla karşı karşıyayız. Bugün duruşma salonuna girmek isteyen arkadaşlardan kimlik istenişmiş, bir kartla ancak duruşma salonuna girebilecekleri belirtilmiştir. Bunu kabul etmeyen avukat arkadaşlarımızın bir bölümü kart almadan içeri girmişler, dışarıda kalan meslektaşlarımız içeriye alınmak istemeyince itiraz eden meslektaşlarımıza mahkeme başkanı bir şey yapamayacağını beyan etmiştir. Meslektaşımızın içeri alınmayınca avukat Hüseyin Boğatekin dışarıya çıkmak istemiş, bu sefer de jandarmanın fiili saldırısına maruz kalmıştır" diye konuştu.

İddianamenin TRT spikerleri tarafından özetlenerek okunmasına tepki gösteren Epözdemir, "Mahkeme heyeti iddianameyi özet geçmek istemiş, bu duruma itiraz etmişiz, itirazımı reddetmiş, ancak hukuksuzluk bununla kalmamış itirazın reddine karşı itiraz ettiğimiz zaman da 'bize yazılı olarak itiraz yapmak durumundasınız' demişlerdir" diyerek tepkisini sürdürdü.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise 2 gündür Silivri'de davayı izlemeye çalıştıklarını belirterek, "Bu davanın siyasi bir dava olduğunu her fırsatta ifade ettik. Burada yargılanan aslında Kürt siyasetidir, yani BDP'nin kendisidir. İddianameyi tamamen okuduklarında BDP'nin bütün faaliyetleri, bütün programı neredeyse yargılama konusu olmuştur. Ama buna rağmen hukuki olarak ciddi anlamda hukuksuzluklarla karşı karşıya kaldık" diye konuştu.

BDP milletvekilleri olarak mahkeme heyetiyle görüşüp, duruşmanın seyircisiz görülemeyeceğini, milletvekili olarak duruşmayı izlemek istediklerini belirttiklerini anlatan Tuncel, "Kendileri 'ara bir karar aldık, bundan taviz veremeyiz, Perşembe günü gelip izleyebilirsiniz' gibi bir yaklaşım içinde bulundular" diyerek mahkeme heyetine tepki gösterdi.

Tuncel, avukatların can güvenliği olmadığını savunarak, "Avukatların bile can güvenliği yoksa, avukatlar bile rahat savunma yapamıyorsa demek ki bu mahkemelerin hepsi tiyatro, gösteriden başka bir şey değil. Biz şöyle okuyoruz; aslında bu karar verilmiş, dolayısıyla burada sadece bir oyun sahneleniyor. Süre ne olursa olsun bu konuda mahkeme karar kılmış gibi görünüyor" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kck Davası Sonrası Avukatlardan Mahkemeye Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement