KESK Sivas Katliamını Kınadı - Son Dakika
Güncel

KESK Sivas Katliamını Kınadı

KESK Sivas Katliamını Kınadı

KESK Şanlıurfa Şubesi düzenlediği basın açıklaması ile Sivas katliamını kınadı.

03.07.2015 13:46

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Şanlıurfa Şubesi Sivas katliamının 22'nci yıl dönümünde basın açıklaması yaparak yaşananları kınadı.

KESK Şanlıurfa Şubesi binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü SES Eş Başkanı Ruken Kılınç okudu.

Klınç açıklamasında "22 yıl önce Sivas'ta yaşanan ve 37 can'ın diri diri yakılması ile sonuçlanan vahşetin yıldönümü" olduğunu belirti. "2 Temmuz 1993 Türkiye tarihine kara bir leke olarak eklenmiştir" diyen Kılınç şunları kaydetti: "Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından düzenlenen Pir Sultan Abdal şenlikleri için dönemin Sivas valisinin davetlisi olarak madımak otelinde bulunmaktaydı. Farklı kültür ve inançların bir arada yaşam bulduğu Sivas derin güçlerin hedefi haline getirildi. Geçmişte Maraş'ta, Çorum'da yaşanan katliamlar gibi Sivas katliamı da derinlemesine araştırılmadan ve sonuçlarının toplumsal hayatımız üzerinde yarattığı travmaları giderilmesi yönünde çaba gösterilmeden sadece birkaç sanığın yargılanması ile üstü kapatılmıştır" dedi.

'UTANÇ MÜZESİ YAPILMALI'

Sivas'ta bulunan Madımak Oteli'nin kültür merkezi değil utanç müzesine dönüştürülmesini istediklerini sözlerine ekleyen Kılınç açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: "Özel harp dairesi üyesi bir üsteğmenin basında çıkan itiraf niteliğindeki açılamalarında durumun vahameti ve kimler tarafından organize edildiği gözler önüne serilmektedir. Olayın esas failleri, provokasyonun mimarları bu gün bile hala yakalanıp hesap sorulamamıştır. Bu gün yapılması gereken bu ülkede yaşayan Alevilerin Sivas katliamı ile yaşadıkları travmanın ortadan kaldırılması için Madımak Otelinin kültür merkezi değil, Utanç Müzesine dönüştürülmesidir. Bu vesile ile 'sözde inanç' adına yaşatılan bu vahşetin unutulmaması ve unutturulmaması sağlanmış olacaktır. KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu olarak Maraş, Çorum, Sivas ve Türkiye'nin dört bir tarafında yaşanan tüm katliamları gerçekleştiren zihniyeti şiddetle kınıyor, bu olayların bir daha yaşanmaması için başta hükümet olmak üzere sorumlu olan tüm devlet kurumlarını olayın gerçek faillerini bulmaya ve yargılamaya çağırıyoruz. Halkların kardeşliği, barış ve demokrasi, inanç ve fikir özgürlükleri ve en kutsalı "yaşam hakkı" adına unutmadık, unutturmayacağız."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel KESK Sivas Katliamını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement