Denizli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun Candoğan Parkı önünde yaptıkları eylemde polisin 4 kişiyi gözaltına alması, bugün aynı yerde eylemle protesto edildi. Kadınlara destek veren 4 erkeğin tutuklanmasını protesto eden KESK Denizli Dönem Sözcüsü Ali Şimşek, "Dün burada hukuk devleti yerine kanun devleti hükmünü güvenlik kuvvetleri uygulamıştır" dedi.
Denizli'de KESK'e bağlı sendika temsilcileri ile kamu emekçileri Candoğan Parkı önünde eylem yaparak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde aynı yerdeki eyleme polisin müdahale etmesiyle meydana gelen arbedede, Büro Emekçileri Sendikası Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul ile Deniz İpek, Uğur Ökdemir ve Ali Girginer'in tutuklanmasını protesto etti. KESK Denizli Dönem Sözcüsü Ali Şimşek, kadınların hak arama gününde polisin şiddetiyle karşılaştığını ileri sürerek, "Düşünce özgürlüğü ve ifade özgürlüğü insanların temel hak ve özgürlüklerindendir. Anayasada ve uluslararası sözleşmelerle güvenceye alınmıştır. Hukuk devletinde hak ve özgürlüklerin kullanılmasında kısıtlamalar olamaz. Dün burada hukuk devleti yerine kanun devleti hükmünü güvenlik kuvvetleri uygulamıştır" diye konuştu.
Yaklaşık 50 kişilik grup alkışlar ve sloganlarla polisin müdahalesini protesto etti. Ali Şimşek, "Burada yaşananlar, AKP iktidarının konfederasyonumuza karşı tüm Türkiye'de takındığı tutumun ürünüdür. İleri demokrasi ürünüdür. İleri demokrasi baskı, şiddet ve korku imparatorluğudur. Ancak, bu baskılar ve gözaltına alınmalar bizi yıldıramayacaktır" dedi.
Protoste için 5 dakika oturma eylemi yapan sendika temsilcileri ve kamu emekçileri, gözaltına alınan arkadaşlarına destek vermek amacıyla Denizli Adliyesi'ne gitti. Gözaltına alınan 4 kişinin bugün adliyede hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.
ONB(İÖ/BT) - Denizli
Son Dakika › Güncel › KESK'ten Gözaltılara Tepki Eylemi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?