Kıbrıs Müzakere Süreci - Son Dakika
Güncel

Kıbrıs Müzakere Süreci

Kıbrıs Müzakere Süreci

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas: "Kıbrıs’ta çözüm için taraflar arasında anlaşmaya varılan ortak açıklamanın ötesinde adımlar atılması gerekiyor"

09.04.2014 13:30

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Kıbrıs'ta çözüme yönelik müzakerelerin başlaması için taraflar arasında anlaşmaya varılan ortak açıklamanın ötesinde adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas ile görüştü.

Omiru, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Kıbrıs'ta Türk tarafının son 40 yıldır ortaya koyduğu öneri ve tezlerinde bir değişiklik olmadığını, müzakerelerde sürekli yeni taleplerde bulunduğunu" savundu.

ABD ve AB'nin bu konuda Türk tarafına "öğütlerde bulunarak baskı yapmasını" isteyen Omiru, "Aksi halde Türkiye, sözde bir an önce çözüm isteyen iyi niyetli gözlemci ve bağımsız üçüncü şahıs olarak görünmeye devam edecek" ifadesini kullandı.

Kıbrıs'ta federasyon şeklinde çözüm arzuladığını belirten Omiru, "Her halükarda Kıbrıs'ta tek siyasi egemenliğin güvence altına alınmasını istiyoruz" dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas ise Kıbrıs'ta çözüm müzakerelerin başlaması için taraflar arasında anlaşmaya varılan ortak açıklamanın ötesinde adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Papulyas, Yunanistan'ın, Kıbrıs sorununun çözüm ilkelerinin korunması için Nikos Anastasiadis'i ve Kıbrıslı Rumları desteklediğini kaydetti.

Omiru, gün içerisinde Kıbrıs'ta son gelişmeleri değerlendirmek üzere, Atina'da Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ve anamuhalefet partisi Radikal Sol İttifak SYRİZA lideri Aleksis Çipras ile de bir araya gelecek. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıbrıs Müzakere Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement