Kılıçdaroğlu: Geleceğe Umutla Bakan Bir Türkiye'yi Birlikte İnşa Edeceğiz (2) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Geleceğe Umutla Bakan Bir Türkiye'yi Birlikte İnşa Edeceğiz (2)

Kılıçdaroğlu: Geleceğe Umutla Bakan Bir Türkiye\'yi Birlikte İnşa Edeceğiz (2)

Çiftçi KANARYA ADALARINA TATİLE GİDECEK DİYE DÜŞÜNÜYORLAR CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Polatlı ilçesinde vatandaşlara yaptığı konuşmada, 13 yıllık iktidarın halkın hangi sorununu çözdüğünü sordu.

04.06.2015 17:09

Çiftçi KANARYA ADALARINA TATİLE GİDECEK DİYE DÜŞÜNÜYORLAR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Polatlı ilçesinde vatandaşlara yaptığı konuşmada, 13 yıllık iktidarın halkın hangi sorununu çözdüğünü sordu. Kılıçdaroğlu, "Aç ve açıkta kimseyi bırakmayacağım, sözüm söz. Dışarıdan ithal ediyoruz petrolü, rafineride işliyoruz, ben de biliyorum, benzin istasyonuna satıyoruz, ben de biliyorum. Peki fiyatı kaç lira. 1 lira 21 kuruş. Kaça veriyorsun, gemilere 1 lira 21 kuruş, kaça veriyorsun yatlara 1 lira 21 kuruş. Ben ne diyorum, 'köylünün kullandığı mazotu köylüye 1,5 liradan vereceğim' diyorum. Yata, gemiye itiiraz etmiyorsun. Adam yatıyla tatile gidiyor. onların aklında şu var tabi. Çiftçiye 1,5 liradan verirsek depoyu fulleyecek, o da kanarya adalarına tatile gidecek diye düşünüyorlar" dedi.

ÇİFTÇİ KAZANIRSA HUZUR, BEREKET OLACAK

İktidarın porlantada vergiyi sıfırladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu kendisinin emekten yana olduğunu ifade ederek, "Ben de çiftçinin kullandığı mazotta sıfırlıyorum kardeşim. İlk bir yıl içinde çiftçinin mazotu çatlasalar da patlasalar da vallahi de, billahi de 1,5 lira olacak. Çifti kazanırsa huzur olacak, bereket olacak, esnaf kazanacak herkes kazanacak. Kim kaybedecek, hortumcular kaybedecek. Ben de onu istiyorum zaten" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kredi kartı, tüketici kredisi borcu faizlerin en yüzde 80'inini sileceğini tekrarladı. Refahı tabana yayacaklarını ve herkesin kazanacağını yineleyen Kılıçdaroğlu, herkesin büyümeden, kalkınmadan nasibini alması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kaynakları var Türkiye'nin. Yeter ki kaynağı namusuyla kullan. Vatandaşın lehine kullan. Yandaş için kullanma. Saray için para var, gemiler için, köşeyi dönmek için para var, emekliler için para yok. Niye para yok. sevgili emekli kardeşlerim. Size sözüm söz. CHP iktidarında o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve bu millete vereceğim. hiç kimse endişe etmesin" dedi.

ANNELERE KILIÇDAROĞLU SÖZÜ

Annelere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Sevgili anneler, ellerinizden öpüyorum. Eğer bir evde akşam tencere kaynamıyorsa, en büyük acıyı siz çekiyorsunuz. Çocuğunuzun karnı doymadıysa, en büyük acıyı siz çekiyorsunuz. 17 milyon yoksulumuz var. 3 milyon 750 bin hanede oturuyoruz. O annelere sesleniyorum. Sana sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü anne. 4 yıl içinde bu güzel ülkede, bu bereketli topraklarda benim vatanımda hiçbir aile 'ben yoksulum' demeyecektir. Yoksulluğıu tarihe gömeceğim" diye konuştu.

Demokrasilerde herkesin görevi olduğunu ve sorumluluk gerektirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan sandığa giderken ülkenin geleceğini düşünerek oy vermelerini istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Geleceğe Umutla Bakan Bir Türkiye'yi Birlikte İnşa Edeceğiz (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement