Kırgızistan Parlayan Yıldız Olacak - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan Parlayan Yıldız Olacak

Kırgızistan Parlayan Yıldız Olacak

Yerel Yönetimler Sempozyumu'na katılmak için Kırgızistan'a giden Başkan Karaosmanoğlu, Manas Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı.

31.05.2012 09:14  Güncelleme: 09:11

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kirgizastan'in başkenti Bişkek'te düzenlenen "Değişen Dünyada Yerel Yönetimlerin Modernizasyonu Sempozyumu"na katıldı. Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi'nde geniş bir katılımla gerçekleşen konferansın açılış oturumunda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Kırgızistan'ın Orta Asya'nın parlayan yıldızı olacağına inanıyorum. Bunun için yerel yönetimler olarak destek vermeye hazırız" dedi.

YEREL YÖNETİMLER SEMPOZYUMU

"Değişen Dünyada Yerel Yönetimlerin Modernizasyonu Sempozyumu", Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversite'sinde başladı. İki gün süren sempozyumun açılışında başkanlığını Karaosmanoğlu'nun üstlendiği Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)'nin yani sıra AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Kırgız Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Aalı Karaşev, Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı İsa Omurkulov ile Türk dünyasından gelen çok sayıda katılımcı hazır bulundu.

MANAS ÜNİVERSİTESİNDE YAPILDI

TDBB heyetiyle Bişkek'e gelen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan'ın da takip ettiği sempozyumun açılış konuşmasını yapan MANAS Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Türkiye'den belediye başkanlarının bilgi, birikim ve tecrübelerinin Kırgızistan'ın yerel yöneticileriyle paylaşmasının ülkenin geleceğine katkı sağlayacağına değindi.

BASKAN: DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Sempozyumun açılış oturumunda söz alan Başkan Karaosmanoğlu da, dost ve kardeş Kırgızistan'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kalkınma ve gelişmenin yerelden başlayacağına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, "Kırgızistan'ın gelecekte Orta Asya'nın parlayan yıldızı olacağına inanıyorum. Bunun da temelleri yerel yönetimlerde atılacaktır. TDBB olarak Kırgızistan'a, dost ve kardeş Kırgız halkına destek vermeye her zaman hazırız" ifadesini kullandı. Başkan Karaosmanoğlu, Kırgızistan'daki yerel yönetimlerden temsilcilerin tecrübe paylaşımı icin Türkiye'ye gelmesinin büyük fayda sağlayacağına da değindi.

EL SANATLARI SERGİSİ

Programda ayrıca Manas Üniversitesi ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü de imzalandı. Sempozyumun sabah bölümünün tamamlanmasının ardından Manas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin Türk ve Kırgız el sanatlarından oluşan eserlerinin sergisi de protokol üyeleri tarafından açıldı. Başkan Karaosmanoğlu, açılışın ardından eserleri dikkatle inceledi ve bilgi aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kırgızistan Parlayan Yıldız Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement