Kırklareli 8. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" - Son Dakika
Güncel

Kırklareli 8. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri"

Kırklareli 8. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri"

"Kırklareli 8. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri", kortej yürüyüşü ile başladı.

23.09.2016 14:42

"Kırklareli 8. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri", kortej yürüyüşü ile başladı.

Kırklareli Vilayet Meydanında Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Belediye Başkanı Seyfi Meriç, Kent Konseyi Başkanı Seyfi Meriç ile vatandaşlar, Yayla Mahallesindeki şenlik alanına yürüdü.

Öte yandan kortejin önünde bulunan fayton arabasına bağlı atın zaman zaman durması kortejin ilerlememesine neden oldu. Fayton daha sonra atın bakıcısı tarafından kortej önünden çekildi. Bu sıra protokol üyeleri ile vatandaşlarda gülümsedikleri görüldü.

Vali Yardımcısı Kocakundakçı, burada yaptığı konuşmada, üzüm şehri Kırklareli'nde bu tür etkinliklerin düzenlenmesini önemsediklerini söyledi.

Bu tür şenliklerin kentin tanıtımına da önemli katkı sağladığını belirten Kocakundakçı, bu tür etkinliklerle kültürlerinde ayakta tutulduğunu aktardı.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kocakundakçı, "Kültür bizim kimliğimiz, onu kaybettiğimiz zaman kendimizi de kaybediyoruz. Dolayısıyla istatistik bir unsur olmaktan öteye geçemiyoruz. İlimiz sosyo ekonomik refah seviyesi itibariyle bazı verilere göre Türkiye'de ilk 15 arasında yer alan önemli bir ilimiz. Huzur ve kültür beldesi. Bundan sonra da bu konumunu geliştirmeye devam edecek. Gerek hükümetimizin sağladığı imkanlar, gerek belediyelerimizin, gerekse özel sektör kuruluşlarımızın gayreti ile sahip olduğu iktisadi sosyal verileri mutlaka daha ileriye taşıyacaktır. Kültür varlıklarını ve geleneklerini kıskançlıkla korumaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kesimoğlu da, Kırklareli 8. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenliklerinin kent için çok önemli bir etkinlik olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından vatandaşlara yaklaşık 2 ton üzüm dağıtılması ile devam etti.

Şenlikler bu akşam sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli 8. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement