Kırkpınar: "Ölen Müslüman Olunca Dünya Susuyor" - Son Dakika
Güncel

Kırkpınar: "Ölen Müslüman Olunca Dünya Susuyor"

Kırkpınar: "Ölen Müslüman Olunca Dünya Susuyor"

Geçtiğimiz Salı günü Amerika’da Kuzey Carolina Eyaletinin Chapel Hill kasabasında başlarından vurularak öldürülen üç Müslüman genç için İzmir Konak Yalı Camii’nde Ak Parti İzmir il Gençlik Kolları gıyabi cenaze namazı kıldı.

15.02.2015 15:40

Geçtiğimiz Salı günü Amerika'da Kuzey Carolina Eyaletinin Chapel Hill kasabasında başlarından vurularak öldürülen üç Müslüman genç için İzmir Konak Yalı Camii'nde Ak Parti İzmir il Gençlik Kolları gıyabi cenaze namazı kıldı.

Konak Yalı Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazında İzmir AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar basın açıklaması yaptı. Üç Müslüman gencin öldürülmesinin insanlık onurunu ayaklar altına aldığını ifade eden Kırkpınar, bu cinayetlerin Müslüman, Hıristiyan demeden tüm vicdan sahiplerinin yüreğine ateş düşürdüğünü aktardı. Bir insanın sadece dininden ötürü katledilmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Kırkpınar, "Bir insanın dininden, mezhebinden, ırkından ve düşüncesinden dolayı katledilmesini kabul etmiyoruz. Bu bir insanlık suçudur ve Ak Gençlik olarak bu insanlık suçunu işleyenlerin her zaman karşısında olacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Egemen güçlerin bu olay karşısında sessiz kaldığını ve olayın ilk günlerinde sessiz kaldıklarını ifade eden Kırkpınar, " Gerek egemen güçlerin dünyadaki medya kuruluşlarında gerekse Türkiye'deki uzantılarında bu vahim olayın ilk günlerinde ses soluk çıkmadı. Bir Müslüman'ın işlediği cinayeti tüm Müslüman'lara mal eden malum çevreler, şiddet Müslüman düşmanlarından geldiğinde sus pus oluyorlar. Şiddet islamofobik çevrelerden geldiğinde bu şiddeti bu katliamları 'yalnız kurtların' işlediğini söylüyorlar" diyerek ölen Müslüman gençlere Allah'tan rahmet diledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırkpınar: 'Ölen Müslüman Olunca Dünya Susuyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement