Kışanak: Barış Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Kışanak: Barış Yemeğine Katıldı

Kışanak: Barış Yemeğine Katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, "Bir toplum kendi iç barışını sağlayamazsa, muvaffak olmaz." dedi.

12.03.2015 18:38

Diyarbakır'da geçen yıl bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kavganın ardından Uçum ve Bal aileleri arasında başlayan husumet, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokrat Partisi'nin (HDP) girişimleri sonucu barışla sonuçlandı.

Heyetin çalışmaları sonucu aileler bugün Kaplan City Düğün Salonu'nda bir araya gelerek, barış yemeği yedi. Düzenlenen barış yemeğine Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Selim Kurbanoğlu, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın, din adamları, muhtarlar, DBP ve HDP barış meclisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Barış yemeğinde bir konuşma yapan Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, barışın daim olmasını, ilelebet bozulmamasını, ailelerin ve halkın, barış içerisinde birbirinin hakkına, hukukuna saygı göstererek yaşamasını temenni ettiklerini söyledi. İnsanın zaafları olduğunu, bazen öfkesine ve hırsına yenik düştüğünü belirten Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz, yakınımızda kim varsa, ondan destek ve güç de alarak, önce bir sabır deyip, durup yanlış yapmamızı önleyecek, o öfkenin, o kızgınlığın geçmesini bekleyeceğiz. Çünkü bir anlık öfke, bir anlık kızgınlık ondan sonra bütün bir geleceğimizi, ailelerimizin huzurunu mahveden istemediğimiz bir davranışa neden olabilir. Aile olarak, fed olarak, toplum olarak, bunu başarmamız gerekir. Biz öfkemize yenik düşemeyiz. İnsanlığın bu zaafını yenmek için, gayret etmeliyiz. Bu konuda birbirimize destek olmalıyız"

"Bir toplum kendi iç barışını sağlayamazsa, muvaffak olmaz." diyen Kışanak, Kürt halkının barış, huzur ve özgürlükler içerisinde bir geleceğe kavuşmasının iç barışını, toplumsal barışını ve ulusal birliğini sağlamasından geçtiğini sözlerine ekledi. Ailelere toplumsal barışa adım attıkları için teşekkür eden Kışanak'ın ardından iki ailenin bireyleri tokalaşıp barıştı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak: Barış Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement