Kıvılcım Çocuk Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Kıvılcım Çocuk Gösterisi

Kıvılcım Çocuk Gösterisi

Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun 2012 projesi olan 'Kıvılcım' Çocuk Gösterisi Antalya'da izleyenleri büyüledi.

20.06.2012 12:07

Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun 2012 projesi olan 'Kıvılcım' Çocuk Gösterisi Antalya'da izleyenleri büyüledi. Gösteri öncesi heyecanlarını gizleyemeyen kıvılcımları anneleri yalnız bırakmadı. Sahne arkasında çocuklarını motive eden anneler, bununla da yetinmeyip makyajlarını kendi elleriyle yaptı. 80 çocuktan oluşan kıvılcım grubunun makyajına, Anadolu Ateşi dansçıları ablaları da destek verdi. Yaklaşık 5 bin yerli ve yabancı turistin izlediği ilk gösteri ayakta alkışlandı.

Türkiye'nin ilk ve tek profesyonel çocuk dans grubu olan Kıvılcım,

4-12 yaş arası 80 çocuktan oluşuyor. İstanbul ve Ankara'dan sonra Antalya Gloria Aspendos Arena'da sahneye çıkan 'Kıvılcım' çocuklar koreografi, etnik ve modern danslar sergiledi.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan yönetiminde iki yıldır devam eden hazırlık süreci sonunda sahneye çıkan kıvılcımlar performanslarıyla ablalarından ve abilerinden geri kalmadılar.

Çocuk Dans Grubunun Koreografı Alper Aksoy, 'Kıvılcımı' çocuk grubunun Antalya'da ilk gösterisi olduğunu belirterek ilk gösterilerini 17 Ocak'ta İstanbul'da yaptıklarını ifade etti. Bu grubun İstanbul, Ankara ve Antalya'da gösteriler yaptığını anlatan Aksoy, "Gelecekte Anadolu Ateşinin müstakbel dansçıları olacaklar. Okullarına da devam ediyorlar. Hem okul hem de bizden aldıkları eğitimle birkaç yıldır beraberiz, inşallah daha yıllarca da onlarla beraber olacağız" dedi.

Şu ana kadar yapılan dans gösterilerinin Anadolu Ateşi'nin koreograflarının da içerisinde olduğu özgün bir oyun olduğunu kaydeden Aksoy "Fakat hiç Anadolu Ateşi koreografisinin olmadığı yepyeni bir oyunu sadece onlarla sahneye koymak üzere çalışmalarımız son hızla devam ediyor" dedi.

Farklı halkların danslarına da yer verdiklerini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Grupta Türk çocukları ve Kafkas danslarını yapan Kafkasya'dan gelen çocuklar da var. 80 çocuk şu an sahnede dans ediyor. Her iki perde

37-38 dakika. Yaklaşık 75 dakikayı buluyor oyun. Her gösteride bir takım eklemeler çıkarmalar yapıyoruz. Seyircinin tepkisine göre o bizim kılavuzumuz oluyor. Antalya'da sezonu başlattık ve yoğun bir şekilde devam edeceğiz."

Son bahar aylarında bir Türkiye turnesi yapacaklarını söyleyen Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "Çocukların okullarını etkilemeyecek şekilde ayarlayacağız. Dünyanın birçok ülkesinde çocuklara yönelik dans grupları var ama dans edenler büyükler. İzleyenler çocuk. Çocukların oynadığı dans grubu dünyada varsa da çocuklara yönelik olduğunu düşünüyorum. Bizim çocuklarla sahneye koyduğumuz oyunlar aslında büyüklere yönelik de bir dans gösterisi"

ANNE MAKYAJI MOTİVASYONU

Sahne arkasında ise gösteriye çıkacak çocukların anneleri tarafından hazırlanması gözlerden kaçmadı. Kızına makyaj yapan anne Sibel Yılmaz, buraya yardım için geldiklerini söyledi. Kızını kendi elleriyle sahneye hazırlamanın güzel bir zevk olduğunu söyleyen Yılmaz, bütün annelerin buna katıldığını belirtti.

Makyaj yapmayı sahne arkasında öğrendiğini söyleyen anne Armağan Birant ise "Çocuklarımızı hem motive ediyoruz hem de yanlarında olduğumuzu hissettirip heyecanlarını almaya çalışıyoruz" dedi.

Anadolu Ateşi dansçılarından Tuğçe Eriş ise çocuklara yardımcı olmak için geldiğini söyledi. Çocukların çok başarılı olduğunu belirten Eriş, "Anadolu Ateşi ayrı bir profesyonel grup, çocuklar ayrı. Kesinlikle herkesin izlemesini tavsiye ederim. Hepsi jimnastikçi ve çok başarılı" dedi.

Gösteriler yabancı ve yerli çocukların da beğenisini topladı. Gösteriyi yeniden izlemek istediğini söyleyen Rus çocuk Vova Brigman, dansçıların hızlı gösterilerinden heyecanlandığını belirtti.

Diğer turist çocuk Yelizaveta Muraşova ise çocukları çok beğendiğini belirterek konsere gelirken büyüklerin dansını izlemeyi düşündüğünü ama küçük çocukların çok başarılı olduğunu söyledi.

Konseri heyecanla izleyen

Meryem Ünsal da danstan çok etkilendiğini söyledi. Danslardan etkilendiğini belirten Merve Ersin ise "Bayağı zor bir dansmış, ben yapamam" dedi.

Sporcuların yaptığı sahneyi çok beğendiğini söyleyen Eda Taşdelen de konseri yeniden izlemek istediğini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kıvılcım Çocuk Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement