KKTC Cumhurbaşkanı Kahvaltıda Medya ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Kahvaltıda Medya ile Buluştu

KKTC Cumhurbaşkanı Kahvaltıda Medya ile Buluştu

KKTC Cumhurbaşkanı kahvaltıda medya ile buluştu Brüksel'de AP ve AB Yetkilileri ile temaslarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Belçika'daki Türk ve yabancı medya mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

02.07.2015 13:03

KKTC Cumhurbaşkanı kahvaltıda medya ile buluştu

Brüksel'de AP ve AB Yetkilileri ile temaslarda bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Belçika'daki Türk ve yabancı medya mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Basınla kahvaltıda buluşan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı 'Avrupa Birliği'nin kurumlarının Kıbrıs Türk'lerinin ilişkilerinin gelişmesinde, Kıbrıs sorununun çözümüne yapacağı katkının bilinci içerisinde olduğumdan bu ziyareti yapmaktayım. Burada komisyon başkanları, Parlamento Başkanı, konsey başkanı ve AP'deki bir çok grup başkanları ile de görüştük. Brüksel'de çok yoğun temaslar yaptık, görüşmeler olumlu oldu. Kıbrıs Türk toplumunu çözüm sonrasında değil, şimdiden AB ile olan ilişkilerde daha hazırlıklı hale getirmenin ne kadar önemli olduğunun altını çizdik.

Kıbrıs Türk toplumu dünyada benzeri olmayan bir konumdadır, 11 yıl önce çözüme ve AB üyeliğine evet diyen bir toplum olarak ne yazık ki Rum toplumunun hayır oyu nedeniyle bunu gerçekleştirememiş olan toplumdur, Dünya'da bunun başka örneği yoktur. Bu nedenle 11 yıl sonra Kıbrıs'ta çözüm için yeniden umutların arttığı bir dönemdeyiz, kararlıyız. Bu nedenle çözüm kapsamlarını konuşuyoruz ve bu konuda yol alıyoruz. AB'ne şimdiden hazırlanmak adına benim yaptığım temasların katkı sağlayacağını düşünüyorum, bu temasların devamlılığını diliyorum? dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı bugünkü görüşmelerinden sonra beraberindeki heyetle KKTC'ne hareket edecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanı Kahvaltıda Medya ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement