KKTC Eski Cumhurbaşkanı Eroğlu Trabzon'da Mezuniyet Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Eroğlu Trabzon'da Mezuniyet Törenine Katıldı

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Eroğlu Trabzon\'da Mezuniyet Törenine Katıldı

– TRABZON'da Avrasya Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılan KKTC 3'üncü dönem Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Etrafa baktığımızda kanlar akarken biz huzur içinde olduğumuza göre Türkiye'nin garantörlüğünün ne denli önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.

20.06.2015 17:53

– TRABZON'da Avrasya Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılan KKTC 3'üncü dönem Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Etrafa baktığımızda kanlar akarken biz huzur içinde olduğumuza göre Türkiye'nin garantörlüğünün ne denli önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Kıbrıs, Doğu Akdeniz'de yüzmeyen bir savaş gemisidir. 'Türk askeri çıksın' denmesi kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine KKTC eski Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Tören öncesi Cumhurbaşkanı Eroğlu'na Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız tarafından fahri doktora diploması verildi.

KARŞI TARAF MAALESEF GÖZÜ DOYMAZ BİR NOKTADA

Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümü noktasında karşı tarafın aşırı isteklerinin çözümü tıkadığını belirterek, "Kıbrıs sorununun çözümü için çok büyük çaba ve uğraş verdik. Özellikle rahmetli Denktaş da ömrünü bu soruna çözüm aramakla geçirdi. Ama karşı taraf maalesef gözü doymaz bir noktada olduğu için aşırı isteklerle karşımıza çıkmakta, ortaya konulan her öneriyi elinin tersiyle itmektedir. Biz silah zoruyla dışlandık ama gelin görün ki dünya Kıbrıs Cumhuriyeti olarak Rum Cumhuriyeti' ni tanıdı ve bir AB üyesi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde veto hakkı olan Rusya ve Çin'in çok büyük desteğini almışızdır" dedi.

KIBRIS, DOĞU AKDENİZ'DE YÜZMEYEN BİR SAVAŞ GEMİSİDİR

Kıbrıs'tan Türk askerlerinin çekilmesi talebine karşı çıktıklarını ifade eden Eroğlu şunları söyledi:

" Yunanistan'dan Türk askerleri çekilsin diye mesajlar veriliyor. Buna benzer, toprak gibi aşırı isteklerle Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün devamını sağlıyorlar. Kıbrıs çok önemli bir yerdir. Orta Doğu' da bir ateş çemberi var. Kıbrıs'ta göründüğü gibi 1974'ten itibaren kan akmamakta, silah sesi duyulmamaktadır. Çünkü Türkiye'nin 40 bin askeri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının güvenliği için orada bulunmaktadır. Etrafa baktığımızda kanlar akarken, biz huzur içinde olduğumuza göre Türkiye'nin garantörlüğünün ne denli önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Kıbrıs, Doğu Akdeniz'de yüzmeyen bir savaş gemisidir. 'Türk askeri çıksın' denmesi kesinlikle kabul edilemez."

Üniversiteden mezun olan bin 21 öğrenci daha sonra kep fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KKTC Eski Cumhurbaşkanı Eroğlu Trabzon'da Mezuniyet Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement