YPG'li Murat Güngör'ün Cenazesi Batman'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

YPG'li Murat Güngör'ün Cenazesi Batman'da Toprağa Verildi

YPG\'li Murat Güngör\'ün Cenazesi Batman\'da Toprağa Verildi

Suriye'nin Kobani kentine IŞİD'in saldırılarına karşı YPG'ye destek için 20 gün önce giden ve çatışmalarda ölen 19 yaşındaki Murat Güngör,Batman'da toprağa verildi.

15.10.2014 16:04  Güncelleme: 08:49

Suriye'nin Kobani kentine IŞİD'in saldırılarına karşı YPG'ye destek için 20 gün önce giden ve çatışmalarda ölen 19 yaşındaki Murat Güngör, memleketi Batman'da toprağa verildi.

Batman'da ailesinin tekstil atölyesinde çalışan Murat Güngör, 20 gün önce Suriye'de IŞİD'in kuşatması altında bulunan Kobani'de YPG'ye destek vermek için önce Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne gitti. Buradan Kobani'ye geçen Güngör, IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada öldü.

CENAZEYE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Cenazesi yakınları tarafından alınıp kente getirilen Murat Güngör, bugün düzenlenen törenle toprağa verildi. Güngör'ün cenazesine aralarında HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Bismil Belediye Başkanı Emine Cemiloğlu, Beşiri Belediye başkanı Mustafa Öztürk'ün de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM

Günlerdir oğlunu aradığını belirten acılı baba Kenan Güngör, "Oğlum bir gece eve gelmedi. Aradım soruşturdum YPG saflarına katıldığı öğrendim. Kobani'den cenazeler geldiğini haberi alır almaz Suruç'taki hastanelere gittim. Oğlumu hastane morgunda teşhis ettim. Kardeşim Mehmet Emin Güngör'ün çocuğu olmadığı için ilk oğlum olan Murat'tı resmi olarak onun üzerine kayıt ettirdim. Oğlumla gurur duyuyorum" dedi.

Kobani'de YPG ile IŞİD militanları arasında çatışmalar 1 aydır bütün şiddeti ile sürerken; sadece Batman'a bugüne kadar YPG saflarında girdikleri çatışmalarda ölen 8 kişinin cenazesinin geldiği öğrenildi. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YPG'li Murat Güngör'ün Cenazesi Batman'da Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement