Kocaeli'deki Fetö/pdy Davasında Karar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kocaeli'deki Fetö/pdy Davasında Karar

31.05.2017 18:04

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan eski polis memuruna 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan eski polis memuruna 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan ve meslekten ihraç edilen polis memuru Yalçın Çilbiroğlu, tutuklu bulunduğu Silivri 3 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tanık beyanlarının hatırlatılması üzerine Çilbiroğlu, tanıkla İstanbul'da 2011 yılında 4-5 ay birlikte çalıştıklarını belirterek, onunla sohbet toplantılarına gitmediğini kaydetti.

Tanığın evine bir kez gittiğini anlatan Çilbiroğlu, onda da evde kimse olmadığını ve FETÖ kapsamında herhangi bir sohbet yapmadıklarını bildirdi.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığını belirterek, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Çilbiroğlu'nu "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'deki Fetö/pdy Davasında Karar - Son Dakika


Advertisement