Kocaeli - Engelliler Dalış Kulübü Yolu'na Avm İnşaatı Engeli - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Engelliler Dalış Kulübü Yolu'na Avm İnşaatı Engeli

Kocaeli - Engelliler Dalış Kulübü Yolu\'na Avm İnşaatı Engeli

Engelliler Dalış Kulübü Yolu'na AVM inşaatı engeli KOCAELİ'ne bağlı Gölcük İlçesi'nin Değirmendere semtinde faaliyet gösteren Engelliler Spor Kulübü'nün giriş yolu bir AVM inşaatı nedeniyle kapatıldı.

28.08.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelliler Dalış Kulübü Yolu'na AVM inşaatı engeli

KOCAELİ'ne bağlı Gölcük İlçesi'nin Değirmendere semtinde faaliyet gösteren Engelliler Spor Kulübü'nün giriş yolu bir AVM inşaatı nedeniyle kapatıldı. Buradaki sahilde dalış da yapan engelliler katolan yolun yapılması için belediye ve AVM yetkililerinden olumlu cevap alamayınca yolu kendileri yapmaya başladı.

Gölcük'te bu hafta sonu ikincisi yapılacak olan 'Engelsiz Mavi Körfez Şenliği' etkinliği kapsamında çeşitli su sporu aktivitelerine katılacak olan engellilere, bir AVM inşaatı kazısı engel çıkarttı. Engellilerin spor klubüne giriş yaptığı yol kazılıp kapatılınca yolun yeniden yapılıp açılması için başvurdukları Gölcük Belediyesi'nden olumlu yanıt alınamadı. Bir çok kurumla görüşmesine rağmen bir sonuca ulaşamayan Engelli Dalış Eğitmeni ve Değişken Ağırlık Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ufuk Koçak ve diğer engelliler, kazma kürek ve el arabasını eline alıp engellilerin geçeceği yolu yapmak için çalışma başlattı.

Gölcük İlçesi'nin Değirmendere sahilinde bulunan Değirmendere Spor Sualtı Topluluğu (DESSAT) da engelli dalış eğitmenliği yapan Ufuk Koçak, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında İstanbul ve Kocaeli'nden katılacak yaklaşık 50 kişiden oluşan engelli ile birlikte 'Engelsiz Mavi Körfez Şenligi' nde rüzgar sörfü, ringo, yelken sporu ve tüplü dalış yapacak.

'ENGELLİLERİN GEÇECEĞİ YOLU YAPIYOR'

Bu etkinlik öncesi yol sorunuyla karşılaştıklarını söyleyen Ufuk Koçak, "Dalış klübümüzde engellilerin geçişi için kullandığımız bir yol vardı. Bu yol bir alışveriş merkezi inşaatı yapımı sırasında kapatıldı. Bu durumu alışveriş merkezi yetkililerine anlatmama rağmen bir ve Gölcük Belediyesi yetkililerine rağmen çözüme ulaşamadım. Böylelikle iş başa düştü diyerek de kazma, kürek ve el arabasını elime alıp yolu yapma çalışmasına başladım. Engellilerin geçeceği yol hafta sonuna yetişmek zorunda" dedi.

'HAYATA DAHA OLUMLU BAKMALARINA YARDIMCI OLACAĞIZ'

Engelli vatandaşların sudayken daha özgür ve mutlu olduğunu söyleyen Koçak, " Biz onların karanlıkta tutsak kalan taraflarını suya dokunup hayatın daha olumlu taraflarına bakmalarına ön ayak olmaya çalışacağız. Burada yelken sporu, rüzgar sörfü, ringo, muz gibi Akdeniz ve Eğe'de bulabilecekleri su eglencelerini bulabilecekler. Jet-ski ile tur atacaklar, tekne turları yaptıracağız ve dalış yapmak isteyen arkadaşlarımıza su altını tanıtabilmek için deneme dalışları yaptıracağız. O gün engellenen kardeşlerimizin suya dair ne hayalleri varsa onları gerçekleştirmeye çalışacağız." diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Engelliler Dalış Kulübü Yolu'na Avm İnşaatı Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement