Malatya'da Konteyner Kentte İlk Sahur - Son Dakika
Güncel

Malatya'da Konteyner Kentte İlk Sahur

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Malatya'da kurulan konteyner kente yerleştirilen Suriyeliler, Ramazan ayının ilk sahurunu yaptı.

28.06.2014 01:54  Güncelleme: 07:49

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Malatya'da kurulan konteyner kente yerleştirilen Suriyeliler, Ramazan ayının ilk sahurunu yaptılar.

Malatya merkeze bağlı Fatih köyünde "Beydağı Konaklama Tesisi" adıyla kurulan konteyner kentteki Suriyeliler, Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu ve ülkelerinden uzak olmanın burukluğunu bir arada yaşadı.

Konteyner kentin sorumlu yöneticisi Nihat Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının ilk sahurunu konteyner kentte kalan Suriyeliler ile birlikte geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Ramazan ayında da Suriyeliler'e gereken desteği vereceklerini belirten Yazıcıoğlu, "Bu akşam buradaki kardeşlerimizle ilk sahurumuz. Biz onların sofrasına misafir olduk. Beraber ilk sahurumuzu yapacağız. Bundan sonrası inşallah Suriyeliler için hayırlı olur. Ramazan onlara hayır getirir, bereket getirir ve ülkelerine dönerler. Orada da onların sahur ve iftar programlarına misafir oluruz inşallah" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Ramazan ayı süresince her akşam çeşitli etkinliklerle Suriyeliler ile bir araya gelerek onları mutlu etmeye çalışacaklarını ifade etti.

Suriyeli Yusra Hasan (35), Ramazan ayı geldiği için mutlu oldukları ancak kendi memleketlerinden uzakta oldukları için de buruk bir mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Yusra Hasan, Suriye'deki iç savaşın bir an önce bitmesini istediklerini ifade ederek, "İsteriz ki kendi memleketimizde Ramazan'ı karşılayalım. İlk iftarımızı, sahurumuzu yapalım ama başa gelen çekilir. Buraya geldik, kaderimiz buraya düştü. Türkiye'ye çok teşekkür ederiz. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederiz" dedi.

Yusra Hasan'ın kızı Gufran El Cuma'da (8), "Bu gece sahura kalktım, yarın oruç tutacağım. Başımıza gelen felaketin bir an önce bitmesi ve memleketimize dönmek için Allah'a dua edeceğim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Bizim liderimizin bize yaptığı zulme karşılık, Türkiye'nin kapılarını bize açtı" ifadesini kullandı.

Suriye'nin Hama şehrinden gelen Cemal Tokatli (40) ise, Türkiye'ye ve Türk milletine kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

Türkiye'nin kendilerine sahip çıktığını kaydeden Tokatli, "Türkiye'de hep bize baktılar. Karnımızı doyurdular. Çocuklarımıza baktılar. Bizim zalim Esed köyümüzü yıktı. Uçaklarla evlerimizi vurdu. Bize kimse bakmadı. Biz Türkiye'yi unutmayacağız. Çok şükür Allah'a, burası bize çok iyi geldi" diye konuştu. - Malatya

Malatya\'da Konteyner Kentte İlk Sahur
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya'da Konteyner Kentte İlk Sahur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement