Konya'da 10 Kasım Törenleri - Son Dakika
Güncel

Konya'da 10 Kasım Törenleri

Konya\'da 10 Kasım Törenleri

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74'üncü yılında Konya'da düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2012 13:57

Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 74'üncü yılında Konya'da düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde yağış altında başlayan törenlere, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Karakoç, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Neyzan Özcan, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, askeri ve sivil erkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çelenklerin anıta sunulmasından sonra saat 09.05'te sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Aydın Nezih Doğan, "Aziz Atatürk, milletler önüne hedef koymasını bilen bu uğurda gece gündüz çalışmayı başarabilen liderlerle büyük millet olurlar. Bu aziz milletin büyük bir lideri olarak muhasır medeniyetler üstüne çıkma hedefini siz koydunuz. Bu uğurda herkesten çok gayreti siz gösterdiniz. Hedefinizin ve gayretinizin idrakinde olan cumhuriyet nesilleri olan bizler umudunuzu, beklentinizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bugün sizden güç ve ilham almak üzere yüksek huzurlarınızdayız. Her geldiğimizde enerjiyle dolmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizi minnetle, şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun" dedi.

Vali Doğan'ın Şeref Defterini imzalamasının ardından yaptığı konuşma sonrası Atatürk Anıtı'ndaki tören Konya Devlet Tiyatrosundaki programla devam etti. Atatürk'ü anlatan konuşmaların ardından çeşitli branşlarda dereceye giren sporcular protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi. Tören, Cemil Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin dramasıyla sona erdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da 10 Kasım Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement