Konya'da Turizm Zabıtaları Görevde - Son Dakika
Güncel

Konya'da Turizm Zabıtaları Görevde

Konya\'da Turizm Zabıtaları Görevde

Mevlana Müzesi çevresinde özellikle yurt dışından gelen ziyaretçilere danışmanlık yapacak turizm zabıtaları göreve başladı.

05.12.2013 11:07  Güncelleme: 11:08

AHMET AKBIYIK - Konya'da özellikle yabancı ziyaretçilere Mevlana Müzesi çevresinde danışmanlık hizmeti verecek turizm zabıtaları göreve başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente gelen ziyaretçilerin, özellikle de Mevlana Müzesi bölgesindeki misafirlerin, Konya'ya yakışır şekilde ağırlanması, rahatsız edilmemesi ve herhangi bir sıkıntıya uğramaması için bazı tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Bu amaçla "turizm zabıtası" çalışmasını başlattıklarını, 5 kişiyi müze çevresinde görevlendirdiklerini ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:

"Bu yıl Şeb-i Arus törenlerinde bir farklılık oluşturmayı amaçladık. Bu çalışmanın Türkiye'deki diğer tarihi ve korunması gereken yerler adına da örnek oluşturacağını düşünüyorum. Arkadaşlarımız yabancı dil biliyor. Bütün misafirlere yardımcı olacaklar. Hem danışmanlık hizmeti verecek, hem de onların rahatsız edilmesini önleyecekler. Misafirlerimiz, kamu adına görev yapan bir birimin çalışanlarını gördüklerinde daha rahat hareket edecek. Birçok fayda sağlayacağına inanıyorum."

Akyürek, görevlendirmeyi ilk olarak Mevlana Müzesi ve meydanında yaptıklarını, ilerleyen dönemlerde sayının arttırılmasıyla yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Mevlana Meydanı cazibe merkezi oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme sonrası Mevlana Meydanı'nın Konya'nın cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini ifade eden Akyürek, "Mevlana Kültür Vadisi Projesi ile tarihi eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması için şehir genelinde restorasyon ve yenileme çalışmaları yapıyoruz. Bunların en önemlisi Mevlana Meydanı projemizdi. Geçtiğimiz yıl Şeb-i Arus törenlerine yetiştirdik ve Başbakanımız tarafından hizmete açıldı. Her gün dünyanın dört bir yanından binlerce misafiri ağırlayan bu bölgeye özel önem veriyoruz" diye konuştu.

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin yeryüzündeki mana, içerik ve kapsam açısından en önemli programlardan biri olduğunu vurgulayan Akyürek, şöyle devam etti:

"Programlar Konya'da ve ülkemizde bir bayram haftası olarak değerlendiriliyor. Biz bu etkinliğe ne derece önem verirsek, dünya çapında o derece önemi artacaktır. Bu konuda Konyalılar olarak önemli bir sorumluluğumuz var. 11 gün içinde insanlara her türlü muamelemizde daha hassas davranmalıyız. On binler Konya'ya gelecek. Bireyler olarak davranışlarımıza daha çok dikkat etmemiz gerekiyor." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Konya'da Turizm Zabıtaları Görevde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement