Konya Şehidini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Konya Şehidini Uğurladı

Konya Şehidini Uğurladı

Siirt'te şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker, Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

12.11.2012 13:48  Güncelleme: 20:41

Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker, Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Reis beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'ndan Pervari ilçesine asker sevkiyatı yapan askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker'in (32) cenazesi, dün Akşehir ilçesine getirildi. Şehidin cenazesi, sabah saatlerinde Akşehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak Reis beldesindeki annesi Ayşe Konuk'un ve ardından babaannesi Fadimana Şeker'in evine götürülerek 'helallik' alındı. Cenazenin evlere gelişi sırasında yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, feryatlar yürekleri dağladı. Törene katılmak için beldeye gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Konya protokolü de, şehidin anne ve babaannesinin evini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Öğle namazı öncesi Reis Çarşı Merkez Camii önündeki alana getirilen şehidin tabutuna sarılan çocukları Mevlüt Kağan (6) ve Merve (9) ile ayrıldığı eşi Kezban İz, gözyaşlarına hakim olamadı. Tabuta sarılan anne Ayşe Konuk, 'Sana doyamadım oğlum, böylemi gidecektin' diyerek ağladı.

Cenaze törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, 3. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, askeri ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası bir süre askerlerin omzunda taşınan tabut, vatandaşlar tarafından belde mezarlığına kadar götürüldü. Şehidin naaşı, saygı atışı ile beraber dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya Şehidini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement