Son on yıl içerisinde gösterdiği baş döndürücü büyüme hızıyla, Konya Şeker farklı sektörlerde Türkiye'de etkin bir kurum haline geldi. İç pazarlarda üstlendiği aktif rolün yanı sıra ihracat portföyünü de sürekli genişleterek 30 civarında ülkeye ihracat faaliyetlerini sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde de çok yüksek büyüme hedefleriyle dünya çapında lider bir kurum olma amacını taşıyan Konya Şeker, kurumsal bilgi bütünlüğünün bilişim altyapısını oluşturmak için Anadolu Bilişim Hizmetleri'nin yenilikçi hizmetlerinden yararlanarak dinamik bir yapılandırma başlattı.
Konya Şeker hem yatay hem de dikey büyümesine paralel olarak teknolojinin kuruma rekabet üstünlüğü kazandıracağı bilinciyle, bütün kurumu kapsayan tek bir kurumsal kaynak planlama ve bilgi platformu sistemi yarattı. Anadolu Bilişim Hizmetleri'nin Türkiye çapındaki deneyimlerinden yararlanarak üç aşamalı bir şekilde başlatılan SAP ERP projesinin veri bütünlüğü ve güvenilirliğinin sağlandığı birinci fazı geçen yıl tamamlandı. Projenin tamamen sonlandırılmasının ardından Konya Şeker bütün iş süreçlerini bilişim ortamına aktarmış olacak.
Haziran 2012 itibarıyla yeni kurulan ve Avrupa'nın en büyük kapasitesine sahip et ve süt fabrikası Panagro A.Ş. de ilk günden SAP sistemleri ile faaliyetlerine başlayacak. Panplast Damlama Sulama ve Yağmurlama Sistemleri Fabrikası'na ek olarak PVC, Koruge ve Çuval fabrikalarının ilave uyarlamaları da gerçekleştirilecek.
Projenin ilk fazında tasarlanan ve mayıs ayında tamamlanan ziraat muhasebesi yazılımı SAP standartlarında ve yepyeni bir algoritma ile iki kademeli olarak tamamlandı. Bu sayede, anlık olarak yaklaşık 100 kilometre çapında bir alandan 31 noktada bulunan yeni kantar programı ile merkezden anlık teslim takip yapılabiliyor.
Projeyi tasarlarken Konya Şeker'in otuza yakın fabrika, üreticiler ve satıcılardan oluşan ekosistemini teknolojik ortama taşıyabilecek bir ortak bulmayı ön planda tuttuklarını özellikle vurgulayan Konya Şeker SAP Projesi Yöneticisi Coşkun Er, "Konya Şeker çok hızlı büyüyen bir kurum. Dolayısıyla, hazırlıklarımızı yaparken bu büyüklükte bir projeyi taşıyabilecek ve bu alanda uzmanlığı olan bir bilişim şirketiyle çalışmak istedik.
Anadolu Bilişim Hizmetleri'nin ERP alanındaki iş pratikleri ve Anadolu Bilişim Veri Merkezi bünyesinde gerçekleştirdiği yatırımlar, yenilikçi ve dinamik anlayışlarının en belirgin göstergeleriydi. Henüz projenin ikinci fazındayken, raporlama ve analiz araçlarından hemen faydalanmaya başladık. Operasyonlardaki iletişim sıkıntılarından kaynaklanan zaman ve maliyet kayıplarımız da ortadan kalktı" diyerek görüşlerini belirtti.
Konya Şeker, mevcut SAP R/3 sisteminde bulunan raporlara ilave olarak SAP Rapid Marts ürünü ile cok hızlı rapor yapabilme yeteneğini kazanarak operasyonel etkinliğini en üst seviyelere çıkardı. Ayrıca halihazırdaki satış sisteminin yanı sıra sıcak ve soğuk satışı yapabilecek ve tüm ürün gamına hitap edecek bir mobil satış ekosistemini SAP SUP Platformunda Retail Execution For Mobile App ile optimize ediyor.
Yeni bilişim altyapısıyla şeffaf ve bilgiye dayalı yönetim hedefine doğru ilerleyen Konya Şeker, yakın zamanda tüm kurumu kapsayan bir iç ağ altyapısı başlatmasının yanı sıra çiftçilere hizmet veren bir dış portalı da faaliyete geçirerek kesintisiz bir bilgi akışı ve entegrasyonu sağlayacak. Projenin bitiminde Konya Şeker dünya piyasalarında rekabet eden daha güçlü bir kurum olarak sektörde yerini alacak.
Son Dakika › Güncel › Konya Şeker Bilişim Altyapısıyla Dünyanın Yeni Sanayi Devi Olmaya Hazırlanıyor! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?