Konya'ya 2 Şehit Ateşi Düştü (3) - Son Dakika
Güncel

Konya'ya 2 Şehit Ateşi Düştü (3)

Konya\'ya 2 Şehit Ateşi Düştü (3)

Türk Yıldızları'nın 20'nci kuruluş yıldönümü kutlama programı ve Anadolu Kartalı 2012/2 eğitim tatbikatının 'Seçkin Gözlemci Günü'ne katılmak için Konya'da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve Deniz Kuvvetleri Komutanı...

19.06.2012 17:14

Konya'ya 2 ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ (3)

KUVVET KOMUTANLARI ŞEHİT EVİNİ ZİYARET ETTİ

Türk Yıldızları'nın 20'nci kuruluş yıldönümü kutlama programı ve Anadolu Kartalı 2012/2 eğitim tatbikatının 'Seçkin Gözlemci Günü'ne katılmak için Konya'da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte şehit piyade er Samet Bütün'ün, baba evine ziyaret edip, taziyede bulundu. Kuvvet Komutanları makam otomobillerinden indikten sonra evin önünde bekleyen şehit Bütün'ün yakınları tarafından alkışla karşılandı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Oramiral Murat Bilgel, "Hepimizin başı sağ olsun. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum" dedi.

ORAMİRAL BİLGEL: "İNŞALLAH BU SON OLUR"

Gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in bölgeye gittiğini hatırlatması üzerine Oraminal Bilgel, Genelkurmay Başkanı'nın Konya, programını iptal edip, bölgeye gittiğini söyledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in, aileye taziyelerini ilettiğini ifade eden Oramiral Bilgel, "Benimle taziyesini gönderdi. Allah'tan rahmet diliyor. İnşallah bu son olur diyoruz. Kendi taziyelerimizi de burada Hava Kuvvetleri Komutanıyla ilettik. Bölgedeki inceleme hakkında sanırım açıklamayı yaparlar" diye konuştu.

Dağlıca'da aynı yerde üçüncü baskının olduğu hatırlatılması üzerine Oramiral Bilgel, "Müsaade ederseniz, Genelkurmay Başkanlığı kendi basın bildirisiyle bilgilendirsin sizi" dedi. Kuvvet Komutanları daha sonra şehit evinden ayrılıp, 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na geçti.

ÜNİVERSİTEYİ YARIM BIRAKIP VATANİ GÖREVİNİ YAPMAYA GİTMİŞ

Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencisi olan şehit Samet Bütün'ün, alt sınıftan dersleri olduğu için mezun olamadığı, askere gidip geldikten sonra alttan dersleri için sınava girip, okulundan mezun olmayı planladığı öğrenildi. Şehit Bütün'ün ağabeyleri Emre ve Feyzi Bütün, güçlükle ayakta durabildi.

ASTSUBAY ÇAVUŞ GÜMÜŞ, DÜĞÜN İÇİN YARIN YILLIK İZİNE AYRILACAKTI

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş'ten geriye ise 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapacağı düğün davetiyesi kaldı. Şehit Gümüş'ün düğün için ise yarın yıllık izine ayrılıp memleketi Konya'nın Ilgın İlçesi'ne geleceği öğrenildi.

TY,AK(İA/AAA) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya'ya 2 Şehit Ateşi Düştü (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement