Korkunç Kazada Aracın Lastiği Patlamış - Son Dakika
Güncel

Korkunç Kazada Aracın Lastiği Patlamış

Korkunç Kazada Aracın Lastiği Patlamış

Aydın'da 4 kişilik aileye mezar olan otomobilin sol ön lastiğinin patlak olduğu ortaya çıktı.

03.02.2013 14:09  Güncelleme: 14:23

Aydın'ın Söke İlçesi'nde Büyük Menderes Nehri'ne uçan ve dört kişilik Arslan ailesine mezar olan otomobilin sol ön lastiğinin patlak olduğu ortaya çıktı. O sırada bölgede başka bir aracın olmayışının, kazanın, otomobilin lastiğinin patlamasıyla meydana geldiği ihtimalini güçlendirdiği bildirildi. Arslan ailesinin dört ferdi, yan yana toprağa verildi.

Söke'den 27 Ocak Pazar günü Didim'e giden, dönüşte Tuzburgazı ile Balat köyleri arasındaki köprünün demir parmaklıklarının bulunmadığı alandan Büyük Menderes Nehri'ne uçan 48 LB 646 plakalı beyaz renkli Kangoo marka otomobile, aramaların beşinci günü olan dün (Cumartesi) ulaşıldı. Otomobilin motor kısmından sızan yağın, köprünün hemen altında su yüzeyinde görülmesiyle arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı ve acı gerçek de ortaya çıktı. Düştüğü sırada dipteki çamura saplanan otomobilin üzerinin de sel sularının getirdiği alüvyonla kapandığı fark edildi. Aracın uçtuğu yere yakın bir noktada sonar cihazı ile otomobilin tam yeri belirlendi. Jandarma Genel Komutanlığı Arama Kurtarma Timi (JAK) ve İzmir Emniyeti Deniz Polisi dalgıçları belirlenen noktaya dalarak otomobile ulaştı. Dalgıçlar el yordamıyla ters dönen otomobilin tekerleklerini tespit etti ve üzerindeki mil yığınını elleriyle açtı. Suyun bulanık olması nedeniyle dalgıçların zor anlar yaşadığı çalışmalarda, köprü üzerine getirilen iki kepçeye bağlanan çelik halatların diğer ucu da otomobile bağlandı. Otomobil karaya çıkarılırken, içindeki Mehmet Arslan (38), eşi Necla Arslan (35) ve çocukları Eylül Arslan (11) ile Eyüp Arslan'ın (6) cansız bedenleri nehre düştü. Dalgıçlar da hemen suya atlayıp cesetleri tuttu ve kaybolmasını engelledi.

FERYATLAR YÜREK DAĞLADI

Kazanın meydana geldiği köprünün yakınında bulunan Arslan ailesinin yakınları, cesetler çıkarılırken gözyaşlarına boğuldu, feryatlar yürek dağladı. Cenazeler Söke Devlet Hastanesi Morgu'nda yapılan otopsinin ardından hemen yakınlarına teslim edildi. Mehmet Arslan, eşi Necla Arslan ve çocukları Eylül Arslan ile Eyüp Arslan için dün yatsı namazından sonra Hacı Ahmet Özbaş Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Ölen 4 kişi için ayrı ayrı kılınan cenaze namazının ardından Arslan ailesi, Söke İlçesi'ndeki Granada Mezarlığı'nda yanyana toprağa verildi.

CESETLERE NEDEN GEÇ ULAŞILDI?

Aracın Büyük Menderes Nehrine uçtuğunun tespit edilmesinin ardından kazadan bir gün sonra arama çalışmasına başlayan ekiplerin, otomobilin bulunduğu noktada, ilk gün de arama yaptığı öğrenildi. İlk olarak köprünün altında arama yapan ekiplerin, nehrin debisinin yüksek olması, şiddeti akıntı sebebiyle suyun dibine ulaşılamaması ve demir çubukların da dibe değmemesi nedeniyle otomobilin yerinin tespit edemediği bildirildi. İlk gün otomobilin bulunamaması ve akıntı nedeniyle sürüklendiğinin düşünülmesi üzerine de çalışmalar daha geniş bir alana yayıldı ve günler süren çalışmalardan uzun süre sonuç alınamadı.

SOL ÖN LASTİĞİ PATLAK

Nehirden çıkartılan otomobilde inceleme yapıldı. Her ihtimali değerlendiren jandarma ekipleri, görüntülerde ikinci bir araç olmamasına rağmen, otomobilin başka bir araçla çarpışıp çarpışmadığını da kontrol etti ve ikinci bir araca ait boya tespit edilemedi. Öte yandan otomobilin sol ön lastiğinin patlak olduğu, kazanın da bu nedenle meydana gelmiş olabileceği ifade edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Yeni Cami Mahallesi'nde bugün, Mehmet Arslan'ın evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Taziyeleri kabul eden baba Ahmet Arslan, "Lastiğin patladığını öğrendik, ancak bu Allah'tan gelen bir şey. Jandarma her konuda bizi yeteri kadar bilgilendirdi. Onların görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korkunç Kazada Aracın Lastiği Patlamış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement