Koruma Altına Alınan Tür İçin Üreme İstasyonu Kuruldu (Fotoğraflı) - Son Dakika
Güncel

Koruma Altına Alınan Tür İçin Üreme İstasyonu Kuruldu (Fotoğraflı)

Koruma Altına Alınan Tür İçin Üreme İstasyonu Kuruldu (Fotoğraflı)

Dünya'da nesli tükenmekte olan türler arasında gösterilen ve Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınan Hatay dağ ceylanları için kurulan üretim istasyonu kuruldu.

10.05.2014 09:25

ANKARA- Dünya'da nesli tükenmekte olan türler arasında gösterilen ve Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı tarafından koruma altına alınan Hatay dağ ceylanları için kurulan üretim istasyonu kuruldu. Üreme dönemindeki 30 dağ ceylanı istasyonda koruma altına alındı. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç, dünyada 296 adet bulunan türün popülasyon sayısının, yıl sonun da 400'e ulaşmasını beklediklerini söyledi.

İsrail dışında sadece Suriye-Türkiye sınırındaki tampon bölgede yaşadığı tespit edilen Hatay dağ ceylanları için üretim istasyonu kuruldu. İlk kez 2008 yılında yapılan çalışmalarda varlığı tespit edilen tür için en büyük tehlike kaçak avlanma, yırtıcı hayvanlar ve susuzluk. Kurulan istasyonla kaçak avlanmanın önüne geçilirken, üreme dönemindeki 30 dağ ceylanı da kurulan istasyonda, koruma altına alındı.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şube Başkanı Abdullah Öğünç, halen 296 olan türün popülasyon sayısının üreme istasyonu sayesinde, yıl sonunda 400'ü bulmasını beklediklerini söyledi.

2008 Suriye-Türkiye sınırındaki tampon bölgede keşfedilen dağ ceylanlarının buğüne kadar, sınırda görevli askerlerin desteği, sivil toplum kuruluşları ve üniversite öncülüğünde yöre halkına yönelik bilinçlendirme faaliyetleri sayesinde var olabildiğini belirten Öğünç, üreme istasyonu sayesinde türün neslinin güvence altına alındığını ifade etti.

Öğünç üreme istasyonunda çoğaltılacak bireylerin, kaçak avcılık, salgın hastalık ve benzeri nedenlerle şu an bulunmadığı, biyolojisine uygun habitatlara yerleştirileceklerini kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Koruma Altına Alınan Tür İçin Üreme İstasyonu Kuruldu (Fotoğraflı) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement