Kosova'da Ramazan Hazırlıkları Başladı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Ramazan Hazırlıkları Başladı

Kosova\'da Ramazan Hazırlıkları Başladı

Nüfusun yüzde 95'ini Müslümanların oluşturduğu Kosova'da Ramazan ayı için hazırlıklar başladı.

15.06.2015 16:49  Güncelleme: 17:05

Dha DIŞ HABER - Kosova'da Ramazan hazırlıkları başladı

Nüfusun yüzde 95'ini Müslümanların oluşturduğu Kosova'da Ramazan hazırlıkları başladı. Kosova İslam Birliği Başkanlığı, camiler ve ana caddelere 'Hoş Geldin Ramazan' yazılı afişlerini astı. Kosova'da vatandaşlar Ramazan hazırlıkları için özelikle kent pazarlarına akın etmeye başladı. Ramazan alışverişine çıkan vatandaşlar İmsakiye, yiyecek Türkiye'den getirilen hurma, zeytin gibi ürünlere rağbet gösterdi. Kent pazarında zeytinin kilosu 3 ila 7 euro arasında satılırken, hurmanın kilosu 5 ila 8 euro arasında satılıyor. Domates 50 ila 80 cent arsında satılırken, biberin kilosu 60 centten alıcı buluyor. Geçen yıla kıyasla fiyatlarda artışın az olması nedeniyle vatandaşlar memnun.

Ramazan Pidesinin Fiyatı Belli Oldu

Fırıncılar Birliği, bugün Ramazan pidesinin fiyatlını da belirledi. 20 gramlık pide 20 sentten, 500 gramlık pide ise 35 sentten satılacak. Fırıncılar, iftar ve sahur için devamlı taze pide hazırlayacak.

Ettin Fiyatında yüzde 10 Oranında Düşüş vatandaşları Sevindirdi

Bu yıl Kosova'da et üretiminin geçen yıla kıyasla daha verimli olması nedeniyle, Kosova Kasaplar Birliği, Ramazan ayı boyunca et ürünlerin fiyatlarını yüzde 10 oranında düşürmeye karar aldı. 1 kilo dana etti 7 Euro'dan satılacak. Diğer et ürünlerinde de, yüzde 10'luk indirim geçerli olacak.

İstanbul merkezli Eyüp Sultan Vakfı, Priştine'de 3 bin, İskenderay kentinde bin kişilik Ramazan çadırı kuruyor

Ramazana sayılı günler kala İstanbul merkezli Eyüp Sultan Vakfı bu yıl da, Kosova'nın başkenti Priştine'nin merkezinde 3 bin kişilik dev çadır kurdu. Priştine'deki, Gençlik Sarayı'nın platosunda kurulan dev iftar çadırında son çalışmalar yapılıyor. Priştine'nin yanısıra, Eyüp Sultan Vakfı, bu sene İskenderaya'da (Kosova'nın en fakir kenti) bin kişilik bir çadır kurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Ramazan Hazırlıkları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement