Köy Statüsüne Düşürülen Beldede Boykot Kararı - Son Dakika
Güncel

Köy Statüsüne Düşürülen Beldede Boykot Kararı

Köy Statüsüne Düşürülen Beldede Boykot Kararı

Kütahya'nın Simav ilçesinde köy statüsünü düşürülen Kuşu beldesinde ''Kuşu Köy Olmasın Platformu'', yerel seçimlerde muhtar adayı çıkarılmaması kararı aldı Platfom üyesi Çetiner: ''Köy statüsüne düşürürlerse, bizim buradan muhtarı adayı çıkmayacak.

28.01.2014 18:15

Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesi, Büyükşehir Yasası kapsamında köy statüsüne düşürüldükten sonra oluşturulan "Kuşu Köy Olmasın Platformu", 30 Mart'taki yerel seçimlerde muhtar adayı çıkarılmaması kararı aldı.

Kuşu Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan platform üyesi İsmail Çetiner, ilçede 2011'de meydana gelen depremin ardından göç yaşandığı için 2012'deki sayımda belde nüfusunun 2 binin altına düştüğünü söyledi.

Son iki yılda belde nüfusunun 2 bin 209 olduğunu iddia eden Çetiner, şöyle konuştu:

"Beldemizin köy statüsüne düşmemesi amacıyla 'Kuşu Köy Olmasın Platformu' kurduk. Buraya neredeyse bütün belde sakinlerimiz üye oldu. Köy olmamanın mücadelesini veriyoruz. Gerek ferdi gerek hukuki olarak bu mücadeleyi veriyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), geçen yılın nüfus oranlarını açıklamadı daha. Beldemizin nüfusu şu an 2 binin üzerinde. TÜİK rakamlarına göre de böyle çıkmasını umuyoruz. Buna rağmen yine köy statüsüne düşürürlerse, buradan muhtarı adayı çıkmayacak. Şu an belde sakinleriyle bu noktada böyle bir karar aldık. Buradan muhtar seçilmemesi durumunda Simav Kaymakamlığı muhtar ataması yapması gerekecek. Bu atamanın ardından da hukuk mücadelemizi başlatacağız."

Çetiner, çıktıkları yolda kendilerine hukukçuların da destek vereceğini sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köy Statüsüne Düşürülen Beldede Boykot Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ismail çetiner:
    2011 nüfusu 2000 altı diye kapatılmaya çalışılan kuşu kasabası 1642 seçmeni ile sandığa gitmeme kararı almıştır...bu haklı mücadelemiz beldelik hakkımızı alıncaya kadar devam edecektir... 1 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement