Kültür ve Turizm Bakanı Günay Çorum'da - Son Dakika
Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Çorum'da

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Çorum\'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bir devlet sadece sağlıklısına ve varlıklısına yardım ettiği zaman devlet olma vasfını kazanmaz."

29.03.2012 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bir devlet sadece sağlıklısına ve varlıklısına yardım ettiği zaman devlet olma vasfını kazanmaz. Bir devlet asıl sağlık sorunları, olan varlıksız olan kesimlerine de yurttaş olmanın güvencesini, rahatlığını, imkanlarını sunabildiği zaman devlet olur. Sosyal devlet olur. Biz bu yolda gecikmiş adımları atıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hasanpaşa Kütüphanesi'nde oluşturulan engelliler bölümünün açılışını yaptı. Açılışa Bakan Günay'ın yanı sıra Vali Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ateş Amiklioğlu, Emniyet Müdürü Necmettin Emre ve davetliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Günay, "Bir devlet sadece sağlıklısına ve varlıklısına yardım ettiği zaman devlet olma vasfını kazanmaz. Bir devlet asıl sağlık sorunları, olan varlıksız olan

kesimlerine de yurttaş olmanın güvencesini, rahatlığını, imkanlarını sunabildiği zaman devlet olur. Sosyal devlet olur. Biz bu yolda gecikmiş adımları atıyoruz" dedi. Türkiye'de bütün yurttaşların hangi sosyal sınıftan olursa olsun, hangi sağlık sorunları, hangi bedensel sorunlarla karşı karşıya olursa olsun hepsinin daha rahat, güvenli biçimde yurttaş olmanın tadını, keyfini çıkarabileceklerini dile getiren Bakan Günay, bu yolda yapılan çalışmalara katkı sunanlara da teşekkür etti.

Bakan Günay, konuşmasının ardından kütüphane bünyesinde engelliler için oluşturulan asansör ve okuma salonun açılışını yaptı. Programda en çok kitap okuyan öğrencilere de Hitit altını ve kitap hediye eden Bakan Günay, müzik dinletisinin ardından Çorum'dan ayrıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kültür ve Turizm Bakanı Günay Çorum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement