Kumrular'daki Patlama - Son Dakika
Güncel

Kumrular'daki Patlama

Kumrular\'daki Patlama

Kumrular'daki patlamayla ilgili olarak tutuklanan zanlının ifadesinde, saldırıdan önce Gılgamış Destanı'nı okuduğunu söylediği öğrenildi.

12.03.2012 23:47

Kumrular'daki patlamayla ilgili olarak tutuklanan zanlının ifadesinde, saldırıdan önce Gılgamış Destanı'nı okuduğunu söylediği öğrenildi.

Kumrular Caddesi'nde 20 Eylül 2011 günü yapılan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği 41 kişinin ise yaralandığı bombalı saldırının faili olarak tutuklanan Ümit A.'nın, eylemi gerçekleştirmeden önce bir kitapçıdan 'Gılgamış Destanı'nı satın aldığı belirlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesindeki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan Ümit A., kız arkadaşı Necla A. ve irtibatta olduğu tespit edilen terör örgütü üyesi Mazlum D. tutuklandı. Zanlının 3 gün süren sorgusunda terör saldırısını kabul etmeyerek 'Ben değilim' dediği öğrenildi.

Terörle Mücadele ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, zanlının saldırıdan 5 gün öncesi Ankara'ya yaptığı günübirlik ziyaretle bombalı saldırının hazırlığını yaptığı belirlendi. Polis zanlıya ulaşmak için güzergahlardaki MOBESE kayıtlarını inceledi. Ümit A.'nın kaçış güzergahını Adana, Mersin, Antep ya da Niğde olarak belirlenmesinin ardından polis zanlının kimliğini 2 ay sonra tespit etti.

Polisin yaptığı çalışmalarda, KCK terör örgütünün Ümit A.'nın üzerine bir araç satın aldığı belirlendi. Zanlının izini süren polis ekipleri, evine yakın bir yere yerleşerek zanlıyı takibe aldı. Cep telefonu kullanmadığı belirlenen Ümit A.'nın 2 ay öncesi Adana'da gerçekleştirdiği örgütsel eylemlerin ardından hakkında yakalama kararı çıkarılması üzerine polis operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda zanlı, KCK zanlısı 5 kişi ile birlikte çatıdan kaçmaya çalışırken yakalandı.

Öte yandan zanlının saldırı öncesi Gılgamış Destanı ile ilgili bir kitabı satın aldığını belirlendi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement