Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Sakarya İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, 2017 Kurban Bayramı faaliyetlerinin startını verdiklerini söyledi.

01.08.2017 12:50

Sakarya İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, 2017 Kurban Bayramı faaliyetlerinin startını verdiklerini söyledi.

Aydın, ilçedeki bir tesiste gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'ye yakın bölgelerde katliamların gerçekleştiğini, bir çok ülkede de açlık zulüm ve sefaletin yaşandığını söyledi.

Aydın, dünyada bir çok insanın açlık ve susuzluk yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"İHH İnsani Yardım Vakfı olarak 25 yıldır olduğu gibi, bu yılda ilk günkü aşkla azim ve gayretle yollara çıkıyor. Sloganımız, '25 Yıldır Ümmete Kurban'. Vekaletle dünyanın farklı bölgelerinde adeta muhtaç insanlara senede bir defa da olsa et ulaştırmaya aracılık ediyoruz. Geçen yıl 89 ülke 329 şehirde kurban faaliyeti yürüttük. 1 milyon 726 bin kişiye ulaştık. Bu yıl 106 ülke ve bölgede kurban çalışması gerçekleştireceğiz. Kurban kesilen bölgelerin mağduriyet derecesini dikkate alıyoruz."

Aydın, çalışmalarını Arakan bölgesinde organize edeceklerini, Haiti bölgesine de oradaki az sayıda Müslümanlara yalnız olmadıklarını göstermek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Yapılan yardımları bölgedekilere ulaştırdıklarını ve tüm mağdur ve mazlumlara yönelik çalışmalarımız devam ettiğini ifade eden Aydın, şunları söyledi:

"Oradaki ihtiyaç sahipleri insanların kimler olduğunu net bir şekilde biliyoruz. Kurban fiyatımız bu sene 620 lira olarak belirlendi. İHH İnsani Yardım Vakfı yıllardır tek fiyat uygulaması yapıyor. Eğer bölgelere göre kurban fiyatlarını tespit edildiği takdirde insanlar en uygun fiyatta olan bölgeleri tercih edebiliyorlar. Bu sebeple bazı bölgelerde ihtiyacın da üzerinde kurban kesmek durumunda kalırken diğer ihtiyaç sahibi bölgelerde kurban kesip insanlara ulaştırma şansı bulunmuyor maalesef.

İHH İnsani Yardım Vakfı 106 bölgede çalışma yaparken tüm bölgelerden kurban fiyatlarını alıyor, geçmiş yıllarda kesilen kurban hissesi adedi üzerinden yola çıkarak ortalama bir fiyat belirliyor. Örneğin Filistin'de kurban bedeli bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Eğer bölge farklılık gözetilmiş olsa Filistin'de kurban kesme şansı çok zor. İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın her bölgesindeki insanlara yardım ulaştırmayı hedefliyor."

Aydın, vatandaşların kurban bağışlarını istediği bölgeyi tercih edebildiğini ve hedeflerinin bin kurban hissesi ile 8 bin aileye Sakarya'daki bağışçıların kurban hisselerini ulaştırmak olduğunu vurguladı.

Somali ve Arakan'da 50 bin ihtiyaç sahibine yardımları ulaştırmak istediklerini işaret eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tüm halkımızdan ve sivil toplum kuruluşlarımızdan bu kampanyaya destek vermelerini istiyoruz. Ramazan ve Ramazan Bayramında da birçok yardımı Sakarya'dan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Sakarya'da kurban kesen ve ihtiyaç sahibi bulmakta zorlanan vatandaşlarımıza da yardımcı oluyoruz. Vakfımız bayramın birinci ve ikinci günü açık. Vatandaşlar İsterlerse ihtiyaç sahiplerinin adresini veriyoruz, isterlerse kestikleri kurbanlardan bize getirdikleri taktirde biz ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Biz yardımların ulaşmasına aracılık edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement