Numan KURTULMUŞ MERDİVENLERE TAKILDI
Bakanlar Kurulu sonrasında basın açıklaması yapmak için ekranların karşısına çıkmaya hazırlanan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kürsüye birkaç adım kala merdivenlere takıldı. Düşmekten son anda kurtulan Kurtulmuş'un yardımına basın toplantısına katılanlar koştu. Kurtulmuş takıldığı merdivenlerde, yara almadan toparlandıktan sonra basın açıklaması yaptı.
"KİŞİSEL VERİLERİ İZLEME KURULU ÖZERK OLACAK"
Yasal düzenleme ile birlikte Türkiye'de kişisel verilerin düzenleneceğine vurgu yapan Kurtulmuş, "Kişisel verileri izleme kurulu ve kişisel verileri izleme kurumu adı altında iki oluşum ortaya çıkacak. Tamamen özerk olacak. Yapılacak şikayetler bu kurul tarafından değerlendirilerek gerekli idari para cezaları da verilebilecektir. Bugün itibariyle imzalar atıldıktan sonra Parlamento'ya gönderilecek ve bu reform adımı da atılmış olacaktır" diye konuştu. Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konulardan birinin de terörle mücadele olduğunu operasyonlara ilişkin kararlılığın devam edeceğini belirtti.
"HDP'DE SİYASET YAPANLAR, BARIŞIN DİLİYLE KONUŞMAYA GAYRET SARF ETMEYE DİKKAT ETMELİDİRLER"
HDP Milletvekillerinin dokunulmazlıklarına ilişkin Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:
"Parti kapatmaların Türkiye'nin siyasetine ne ufak bir katkı sunmadığını gördük eski uygulamalarda. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının da çok sonuç alıcı bir mahiyette olamadığını da gördük. HDP'ye dostça tavsiyemiz şudur; Türkiye'de terörün sona erdirilmesi bütün yurttaşlarımızın eşit ve özgür yurttaş olma temelinde sorunlarının çözülebilmesi için en büyük sorumluluk HDP'nin üzerine düşüyor. Demokrasinin dilini, yöntemlerini kullanması öncelikli olarak kendilerine oy veren bu oyları verirken de bize barışı getirirler mi umuduyla oy veren kitlenin de taleplerini göz önünde bulundurması gerekiyor. HDP'ye oy veren yurttaşlarımız da olmak üzere, Türkiye'de vatandaşlarımız terörü desteklesinler diye kimseye oy vermedi. Terör örgütüne arka çıksınlar diye kimseye oy vermedi. Kimseye demokratik yolların dışında bir siyasi mücadele yolu arasınlar ve bu yol üzerinden siyaset geliştirsinler diye oy vermedi. Dolayısıyla öncelikli olarak büyük sorumluluk HDP'nin üzerine düşüyor. HDP'de siyaset yapanlar, barışın diliyle konuşmaya, Türkiye ve demokratik kurum ve kuralların işletilmesine azami gayret sarf etmeye dikkat etmelidirler. Zaten Parlamentodalar. Hangi fikri demokratik yollarla dile getireceklerse, buyursunlar dile getirsinler. Parlamento dışında Türkiye'nin birlik ve dirliğini bozmak, parçalanma sürecine doğru sürüklenmesini sağlayacak sözlerden, işlerden kaçınmalıdırlar. Tavsiye olarak sürekli tekrarlıyoruz. Umarız fayda eder. Hendek siyasetinin yanında durarak, illegal unsurları meşru hale getiremeye çalışarak Türkiye'de siyaset yapılamaz. Prensip olarak parti kapatmalara da, milletvekillerin milletvekilliğinin düşürülmesine de karşıyız."
"MERKEZ BANKASI ÜZERİNE DÜŞEN AYARLAMALARI YAPACAKTIR"
Merkez Bankası'nın (MB) Bakanlar Kurulu'ndaki sunumuna ilişkin Kurtulmuş, "Rutin sunumlardan bir taneydi. MB araçsal anlamda bağımsız bir kuruluştur. Ancak makro ekonomik dengeleri oturturken, enflasyon mücadelesini yaparken Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ortaya koymuş olduğu genel perspektiften tamamen bağımsız hareket etmesi düşünülemez. Hükümetin bir reform paketi vardır. MB kendi görüşlerini anlatmak ve görüşlerini bir yerde kontrol etme imkanını buldu. Faiz ne zaman olur? Mesele sadece faiz meselesi değildir. Ama MB söz konusu olunca ağırlıklı olarak faiz tartışması gündeme getirildiği için MB deyince faiz meselesi anlaşılıyor. Hayır değil. Bir bütün olarak görmek lazım. Türkiye'de nitelikli büyümeyi esas alan bir anlayışa dönüşte tabi ki MB da üzerine düşen ayarlamaları yapacaktır. Bütçe konusuna ilişkin Kurtulmuş, "İşler rotasında ilerliyor. İnşallah ocak ayında bütçeyi Meclis'ten geçirmiş olacağız. Hatta ocağın sonuna da kalmayabilir" dedi.
Terör mağdurlarına ilişkin Kurtulmuş, "Daha önce yaptığımız açıklamalardaki tedbirlerin takipçisiyiz. İlave tedbirler gerekirse de bunları alırız" dedi.
Son Dakika › Güncel › Kurtulmuş: İran ve Sudi Arabistan'a da Teenniyi Tavsiye Ediyoruz (3 Son) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)