Kuşadası Uluslararası Fotoğraf Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Kuşadası Uluslararası Fotoğraf Günleri Başladı

Kuşadası Uluslararası Fotoğraf Günleri Başladı

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneğinin (KUFSAD) birlikte düzenlediği 3.Kuşadası Uluslararası Fotoğraf Günleri ve Fotomaratonu başladı.

28.09.2012 20:43

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneğinin (KUFSAD) birlikte düzenlediği 3. Kuşadası Uluslararası Fotoğraf Günleri ve Fotomaratonu başladı. Bu yıl uluslar arası boyutta gerçekleştirilen ve ünlü fotoğraf sanatçılarının konuk olarak katıldığı etkinlik kapsamında dört ayrı fotoğraf sergisinin de açılışı yapıldı.

30 Eylül tarihine kadar üç gün sürecek fotomaraton'a katılmak amacıyla Türkiye'nin dört bir köşesinden ve çeşitli ülkelerden yüzlerce fotoğraf severin akınına uğrayan Kuşadası, fotoğraf sanatının ünlü isimlerini de konuk ediyor. Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'ndeki açılış kokteyline Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, Kuşadası Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği Başkanı Yusuf Aslan ve çok sayıda davetlinin yanı sıra İbrahim Zaman, Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Özcan Yurdalan ve Yrd. Doç. Dr. Oktay Çolak, Murat Gür, Murat Germen, Orhan Cem Çetin, Emre Ogan gibi fotoğraf sanatının önde gelen isimleri katıldı. 3. Kuşadası Uluslar arası Fotoğraf Günleri ve Fotomaratonu'nun açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkan Vekili Murat Saraç, 3. kez gerçekleştirilen fotoğraf günleri ve foto maratonunun

bu yıl uluslar arası boyuta taşındığını belirterek, "Bu alanda Türkiye'nin saygın etkinliklerinden biri olarak fotoğraf günleri ve fotomaraton yerini almıştır. Bu yıl gösterilen yoğun ilgi bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Kuşadası sınırları içerisinde gerçekleştirilecek "Kuşadası" konulu fotomaraton'da çekilecek tüm fotoğraflar, Kuşadası Belediyesi mülkiyetinde toplanacak ve Kuşadası için hazırlanacak her türlü çalışmada kullanılacak. Tüm katılımcılara ve destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra konuşan KUFSAD Başkanı Yusuf Aslan ise, 3. kez gerçekleştirilen etkinliğe gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ederken, son olarak konuşan İranlı ünlü fotoğraf sanatçısı Shadi Ghardian da böylesine önemli bir etkinliğe katılmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirterek, bu etkinliğe bir sergi ile katılarak katkı sağladığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından 3. Kuşadası Uluslararası Fotoğraf Günleri ve Fotomaratonu kapsamında İranlı Shadi Ghardian'ın "Nil, Nil-Beyaz Kare" isimli İran-Irak savaşının evlere ve günlük yaşama yansımalarını anlatan fotoğraf sergisi, KUFSAD üyelerinin "İz" isimli karma sergisi, Sille Sanat Sarayı Karma Fotoğraf Sergisi ve Gürcistanlı ünlü fotoğraf sanatcısı Yuri Mechitov'un "Zaman" isimli fotoğraf sergilerinin açılışı gerçekleştirildi.

Büyük ilgi gören 3. Kuşadası Uluslar arası Fotoğraf Günleri ve Fotomaratonu'nda Birinciye 2 bin, ikinciye bin, üçüncüye yedi yüz elli lira ödül verilecek yarışmada ayrıca beş yüz liralık üç ayrı mansiyon ödülü verilecek. Fotomaratonun juri üyeleri ise Kufsad Başkan Yusuf Aslan, Belediye Meclis Üyesi Leziz Uyanık, fotoğraf sanatçıları Oğuz Nusret Bilik, İbrahim Zaman, Bekir Ormancı, İranlı fotoğraf sanatçısı Shadi Ghardian ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Beyhan Özdemir'den oluşuyor. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuşadası Uluslararası Fotoğraf Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement