Kuşu Sandık Boykotuna Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Kuşu Sandık Boykotuna Devam Edecek

Kuşu Sandık Boykotuna Devam Edecek

Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle bir gecede köye dönüşen Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinde vatandaşlar, belediyelikleri geri gelene kadar seçim sandığını boykot kararı aldı.

24.05.2014 11:33

Yerel Yönetimler Yasası kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle bir gecede köye dönüşen Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinde vatandaşlar, belediyelikleri geri gelene kadar seçim sandığını boykot kararı aldı.

30 Mart'taki yerel seçimde, "Biz muhtar değil, belediye başkanımızı seçmek istiyoruz" diyen bin 600 dolayındaki seçmen sandığa gitmedi. Sandıktan sıfır oy çıkınca Kaymakamlık ortaokul müdürü Feridun Aktay'ı 1 Haziran tarihine kadar köye muhtar olarak atadı.

Kaymakamlık onayı ile köyünde hem muhtar hem de ortaokul müdürlüğü yapan Feridun Aktay'ın görevi 1 Haziran 2014 Pazar günü sona eriyor. 1 Haziran'da köyde yeniden muhtar seçimi yapılacağını ifade eden Aktay, "Anladığım kadarıyla vatandaşlar seçimi boykot kararı almışlar. Sandığa gitmeyeceklerini ifade ediyorlar. Sonucu bekleyip göreceğiz" dedi.

İZMİR'DE YAŞAYAN KUŞULULARDAN DESTEK

Simav'a bağlı 2 bin 180 nüfuslu Kuşu köyünün 5 kat fazlası İzmir'de yaşıyor. İzmir'de Kuşulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında birleşen 10 bin dolayında vatandaş, yakınlarının aldığı sandık boykotu kararına destek amacıyla 1 Haziran 2014 Pazar günü hep birlikte Simav'a gidiyor.

Dernek Başkanı Hikmet Kaya, bir zamanlar ilçe namzedi Kuşu'nun bir gecede köy olmasına izin vermeyeceklerini bildirdi. Bu hususta hukuk mücadelesi başlattıklarını ve bireysel olarak Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açıldığını ifade eden Kaya, "Davalarımız sürüyor. Kazanacağımızdan eminiz. Kuşu'nun 2011'deki nüfus azalması 19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremden kaynaklandı. Depremden etkilenen vatandaşlar o tarihte İzmir'deki yakınlarının yanına sığındı. Nüfusumuz o yüzden azaldı. Daha sonra İzmir'e gelenler Kuşu'ya tekrar döndü. Şimdiki nüfusumuz 2 bin 200 dolayında. Bu yüzden Ankara İdare Mahkemesi'ne bireysel olarak davalar açıldı. Davalar sonuçlanıncaya ve beldelik hakkımızı geri alana kadar sandığı boykot devam edecek. 1 Haziran'daki seçimde vatandaşlarımız yine sandığa gitmeyecek. Göreceksiniz 30 Mart'taki gibi sandıktan yine sıfır oy çıkacak. Bizler de dernek yönetimi ve İzmir'de yaşayan Kuşulular olarak köyde kalan yakınlarımıza destek maksadıyla 1 Haziran'da Kuşu'ya giderek onların yanında olacağız" şeklinde konuştu.

"DİRENİŞ 1 YILDIR SÜRÜYOR"

"Bir yıldır sesimizi duyurmak için yapmadığımız direniş kalmadı" diyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun içerisinde aralarında belediye meclis üyesi Veli Gündoğdu dahil, muhtar ve yaşlıların da yer aldığı 6 kişiyle açlık grevi de yaptık. Hukuk mücadelemiz sürüyor ancak sesimizi kimseye duyuramadık veya duymak istemiyorlar. Bizler de sandığı boykot ediyoruz. Biz beldemize muhtar değil, belediye başkanı seçmek istiyoruz. Bunun için de 1 Haziran da hemşehrilerimizin aldığı haklı boykot kararına destek için biz de baba ocağımız Kuşu'da olacağız."

Köy halkından Cevdet Akın, "Köy halkı olarak alınan karara uyacağız. 1 Haziran'daki muhtarlık seçiminde sandığa gitmeyeceğiz" dedi.

Nurullah Duman ise, "62 yıllık belediyelik kapatılamaz. Biz muhtar değil, belediye başkanlığı seçimi istiyoruz. Bu yüzden 1 Haziran'daki muhtarlık seçiminde köy halkı olarak topyekun sandığa gitmeyeceğiz" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuşu Sandık Boykotuna Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement