Kuzey Ege'deki Fırtına - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kuzey Ege'deki Fırtına

Kuzey Ege\'deki Fırtına
03.12.2013 15:54

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir binanın çatısından kopan yaklaşık iki metrelik parça, park halindeki otomobilin ön camından girdi Çanakkale Boğazı'nda saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan ...

Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle Balıkesir'in Edremit ilçesinde bazı araçlarda hasar oluştu ve Çanakkale'de denizdeki bir sığlık şamandırası koptu.

Saatteki hızı 70 kilometrenin üzerine çıkan fırtına, Edremit Körfezi'ndeki yerleşim birimlerinde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Edremit'te sahilde bağlı bulunan bazı kayıklar, fırtına yüzünden zarar gördü.

Sanayi Sitesi 551. Sokak'ta bir iş yerinin çatısından kopan yaklaşık iki metre uzunluğundaki parça ise Ahmet Bölükbaşı'na ait park halindeki 10 KV 388 plakalı otomobilin ön camından girdi.

Bölükbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, aracını olaydan kısa süre önce park ettiğini bildirdi.

Rüzgarın, etkisini sabah saatlerinde artırdığını belirten Bölükbaşı, "Nereden geldiğini anlamadığım bir çatı parçası, aracın ön camından içeri girmiş. Sanayi Sitesinin kalabalık olduğu sırada yaşanan bu olayda kimsenin yara almaması, tesellimiz oldu" dedi.

Balıkesir il merkezinde, çatıdan uçan bir çanak anten, 6 Eylül Mahallesi'nde hareket halindeki otomobilin üzerine düşerek hasara neden oldu.

Çanakkale Boğazı

Çanakkale Boğazı'nda, saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına, Nara Feneri yakınında bulunan ve "denizde yol göstermeye, bir tehlikeyi veya geçiş yolunu haber vermeye yarayan yüzer cisim" olarak tanımlanan sığlık uyarı şamandırasının kopmasına yol açtı.

Boğazdan geçen gemilerin kaptanlarına, Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şamandıranın yerinde olmadığı ve dikkatli seyredilmesi konusunda uyarı yapıldı.

"KEGM-3" botuyla çalışma yapan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, şamandırayı bulamadı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuzey Ege'deki Fırtına - Son Dakika


Advertisement