Lefter, Diyarbakır Ayspor'da 4 Yıl Futbol Oynamış - Son Dakika
Güncel

Lefter, Diyarbakır Ayspor'da 4 Yıl Futbol Oynamış

Lefter, Diyarbakır Ayspor\'da 4 Yıl Futbol Oynamış

Fenerbahçe'nin hayatını kaybeden efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in askerliğini yaptığı sırada Diyarbakır'da Ayspor'da 4 yıl futbol oynadığını ortaya çıktı.

14.01.2012 15:40

Fenerbahçe'nin hayatını kaybeden efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis'in askerliğini yaptığı sırada Diyarbakır'da Ayspor'da 4 yıl futbol oynadığını ortaya çıktı. Lefter'in sarı-lacivert olan kulübü renkleri nedeniyle tercih ederken, "Diyarbakır'ın Fenerbahçe'si olan Ayspor'da oynuyorum" dediği belirtildi.

Fenerbahçe'nin hayatını kaybeden 'Ordinaryüs' lakaplı futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, 1942-46 yılları arasında askerliğini Diyarbakır'da yaptı. Askerliğini yaparken, amatör kümede mücadele eden Karagücü'nde bir süre oynayan Küçükandonyadis, daha sonra renkleri sarı-lacivert olan Ayspor'u tercih etti. O dönem Ayspor'u renkleri için tercih ettiğini söyleyen Küçükandonyadis'in, sık sık "Diyarbakır'ın Fenerbehçesi'nde oynuyorum" dediği belirtildi.

Bugün Diyarbakır Deplasmanlı 1 'inci Amatör Ligi'nde Diyarbakır İl Özel İdaresi Ayspor adıyla mücadele veren kulübün başkanı Nevzat Çiftçi, efsanevi futbolcunun kendilerinde 4 sezon futbol oynadığını söyledi. Çiftçi, "Çarşamba günü oynayacağımız Hançepek maçına siyah batla çıkacağız" dedi.

Sarı lacivertli kulüpte uzun yıllar kalecilik yaptıktan sonra geçen yıldan beri başkanlık görevini yürüten Nevzat Çiftçi, "1930 yılında kurulan kulübümüzün gelmiş geçmiş en ünlü ismi kuşkusuz Lefter'dir. Lefter 1942 ile 1946 yılları arasında bizim takımda forma giydi, Diyarbakır'da bulunduğu süre zarfında kısa bir dönem de Diyarbakır Amatör Kümede mücadele eden asker takımı olan Karagücü'nde de oynadı. Ama asıl takımı Ayspor'dur. Ayspor belli dönemlerde 3'üncü Lig' de de oynadı. Çok sayıda futbolcu yetiştirdi. Bugün ise Diyarbakır Deplasmanlı 1'inci Amatör Kümede Futbol Liginde zirve mücadelesi veriyoruz. Kulübümüze 4 sezon boyunca hizmet eden Lefter'i kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Mekanı cennet olsun" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lefter, Diyarbakır Ayspor'da 4 Yıl Futbol Oynamış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement