Lice Adalet Arıyor Platformundan Tepti - Son Dakika
Güncel

Lice Adalet Arıyor Platformundan Tepti

Lice Adalet Arıyor Platformundan Tepti

Diyarbakır Lice'de Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ile 16 kişinin öldürülmesi olayı davasının Eskişehir'e nakledilmesine tepki.

29.01.2014 16:25  Güncelleme: 16:22

Diyarbakır'da 22 Ekim 1993 yılında meydana gelen olaylarla ilgili açılan davada tutuksuz yargılanan dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Emekli Albay Eşref Hatipoğlu ile üsteğmen Tünay Yanardağ'ın güvenlik gerekçesiyle davanın başka bir yerde görülmesini talep etmelerinin ardından dün, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce davanın Eskişehir'de görülmesine karar verildi.

Karara tepki gösteren Lice Adalet Arıyor Platform Sözcüleri Diyarbakır Barosu'nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan platform sözcüsü Şiyar Kaymaz, kararın hukuk ilkelerinden uzak olduğunu söyledi. Lice davasının görülmeye başlamasının umut verici bir gelişme olarak gördüklerini ifade eden Kaymaz şöyle dedi;

"Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen ve görülen bu dava karar halkın gönlünde bir adalet tomurcuğu oluşturmuş ve hesaplaşmak içinde Diyarbakır adliyesine akın etmişlerdir. Ne yazık ki 16 Ocak günü yapılan ilk duruşmada sanık sandalyelerinin boş olması ve beraberinde mahkemenin başka bir şehre naklinin sanıklar tarafından istenmesi, halkın adalet umutlarını yıkmış adalet aranan koridorlarda adaletin ne zaman geleceği belirsiz bir tarihe ertelenmiştir. Özellikle mahkeme savcısının davanın naklini reddetmesi içimizi ferah tutmuş olsa da Diyarbakır Valisinin güvenlik zafiyeti oluşur demesi bizim umutlarımızı söndürmüştür. Dün itibari ile yaptığımız inceleme sonucu Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Lice davası, sanıkların nakil istemi ile sonuçlanmış olup dava Eskişehir iline nakledilmiştir. Bu nakil kararı tamamen hukuk ilkelerinden uzak olup mağdurları daha da mağdur etmiştir"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Lice Adalet Arıyor Platformundan Tepti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement